Αρχική Δήμος Ναυπλιέων Μαρία Ράλλη: Προγραμματίσαμε ένα πλήθος εκδηλώσεων με στόχο να δημιουργηθεί μια γέφυρα...

Μαρία Ράλλη: Προγραμματίσαμε ένα πλήθος εκδηλώσεων με στόχο να δημιουργηθεί μια γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον

Φέτος, το Ναύπλιο μαζί με όλη την Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και με αφορμή το επετειακό αυτό έτος εμπνεόμαστε, τιμώντας την ιστορία μας, αναδεικνύοντας παράλληλα τις κλασικές αξίες μας. Στο πλαίσιο των εορτασμών, προγραμματίσαμε ένα πλήθος εκδηλώσεων με στόχο να δημιουργηθεί μια γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον. Το πρόγραμμα μας αποτελείται από τρεις ενότητες και είναι μέχρι το τέλος Αυγούστου , αφού ο μήνας Σεπτέμβριος και μετέπειτα αυτού θα έχει ξεχωριστή ταυτότητα και θα έχει επίκεντρο τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια (εκεί ξεκινούν και τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά μας , τα οποία θα είναι ποικίλα και ενδιαφέροντα ).

Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες από τον χώρο της Τέχνης του Πολιτισμού, και μιλάμε για το θέατρο , τη ζωγραφική, την λογοτεχνία και τη μουσική. Ενώ, η δεύτερη και η τρίτη ενότητα περιλαμβάνουν διάφορες σύγχρονες ευρηματικές δράσεις σε μια παράλληλη πορεία με την λαϊκή μας παράδοση και την κινητοποίηση του κόσμου της Μόδας. Και αυτό το πολιτιστικό καλοκαίρι στο Δήμο Ναυπλιέων είναι διαφορετικό. Γιατί διαφορετική είναι και η νέα πραγματικότητα που ζούμε .Κάθε μέρα κάνουμε και ένα βήμα ακόμη επανεκκίνησης της ζωής μας .Το θερινό πολιτιστικό πρόγραμμα που σας παρουσιάσαμε αποτελεί μόνο ένα μέρος του προγράμματος που διαμορφώθηκε από το Δήμο και τους ανθρώπους του πολιτισμού και τις ιδέες τους.

Έχουμε ήδη προγραμματίσει εκδηλώσεις σε όλες τις Δημοτικές ενότητες και τοπικα διαμερίσματα και περιμένουμε την χαλάρωση των μέτρων , για να δημοσιοποιήσουμε τον χώρο και τις ημερομηνίες .Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους ανθρώπους πολιτισμού και να δώσουμε το χρώμα και τους ήχους που έχουμε ανάγκη μετά τους τόσους μήνες εγκλεισμού και περιορισμών. Το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε και είναι μακρύ και το ίδιο μακρύ θα είναι και το πρόγραμμα των θερινών εκδηλώσεων μας. Φέτος το κύριο βάρος των εκδηλώσεων πέφτει στον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση τις οποίες και παρουσιάζουμε σήμερα.

Παράλληλα με τις προηγούμενες θεματικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και εκδηλώσεις σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους και φορείς με στόχο την ψυχαγωγία και την ανάδειξη των θησαυρών των τοπικών κοινοτήτων. Και φυσικά όλα αυτά και άλλα πολλά θα λειτουργήσουν ως ένα ακόμα ” εργαλείο” για την προώθηση του τουρισμού στο Δήμο μας !