Αρχική Δήμος Ναυπλιέων Εορτάστηκε η λήξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου στο Ναύπλιο

Εορτάστηκε η λήξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου στο Ναύπλιο [φωτογραφίες]

Την 9η Μαΐου έχει καθιερωθεί να εορτάζεται ετησίως σε όλη την Επικράτεια η λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στο Ναύπλιο τελέσθηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Ακολούθησε ομιλία από τον κo Μπουμπάρη Νικόλαο, Πρόεδρο Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας

Στην Δοξολογία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Ανδρέας Πουλάς, οι Αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Μαλτέζος και Ιωάννης Μαντζούνης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στο τέλος έγινε κατάθεση στεφάνων.

Σε δηλώσεις που έγιναν:

Ανδρέας Πουλάς (Βουλευτής Αργολίδας):
Τιμούμε την ημέρα που έβαλε τέλος στον φασισμό και στον ναζισμό. Παράλληλα τιμούμε και την ημέρα της Ευρώπης που πρέπει να είναι ενωμένη για να βοηθάει τους αδύναμους. Στην σημερινή ημέρα διεξάγεται ένας άλλος πόλεμος που πρέπει να ηττηθεί και τα μόνα όπλα είναι τα εμβόλια ενώ κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί για να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας όπως ανέφερε.

Γιάννης Μαλτέζος (Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας):
Ο λαός που δεν έχει μνήμη δεν έχει μέλλον. Αυτή η μέρα μας υπενθυμίζει πόσα μπορούμε να καταφέρουμε ως Έθνος κι ως λαός στις δυσκολίες που μας τυχαίνουν. Πρέπει να χρησιμοποιούμε την ενότητα και την κοινή λογική για να μπορέσουμε να φύγουμε και από την σημερινή δυσκολία που περνάμε.