Αρχική Δήμος Ερμιονίδας Τάσος Λάμπρου: Δυο χρόνια κυριολεκτικά χαμένα ”Μέρος Δεύτερο”

Τάσος Λάμπρου: Δυο χρόνια κυριολεκτικά χαμένα ”Μέρος Δεύτερο”

«Το θεσμικό περιεχόμενο της αντιπολίτευσης να ελέγχει την διοίκηση, να την παροτρύνει αν θέλετε, να την παρακινεί και  να την αναγκάζει στο να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες και έργα που τα έχει ανάγκη ο τόπος μας και η κοινωνία μας».

Αγαπητοί συνδημότες/συνδημότισσες,

Στην απάντησή του στην ανοιχτή επιστολή που απευθύναμε προς εσάς  στις 30/08/2021 ο Δήμαρχος κ. Γ.  Γεωργόπουλος ουσιαστικά επιβεβαίωσε αυτό το οποίο ισχυριζόμαστε, ότι δηλαδή πέρασαν δυο χρόνια από τότε που η δημοτική αρχή ανέλαβε τα καθήκοντά της χωρίς να πραγματοποιήσει κανένα χρήσιμο έργο για τον τόπο μας  και καμία πρωτοβουλία που θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μας, πλην των εξαιρέσεων τις οποίες είχαμε αναφέρει.

Αγαπητοί Δημότες, αντί ο κ. Γ. Γεωργόπουλος να συναισθανθεί και να αναγνωρίσει τις ευθύνες του γι’ αυτή την απραξία κατέφυγε προκειμένου να καλύψει αυτό το μεγάλο κενό σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς για εμένα τον ίδιο. Συγκεκριμένα, διαπίστωσε  « ότι κατέχομαι από άγχος , ότι παραπληροφορώ, ότι είμαι μηδενιστής και ότι είμαι άνθρωπος των κυβιστήσεων …». Εν πάση περιπτώσει όμως δεν είμαι διατεθειμένος να πράξω τα ίδια και να τον ακολουθήσω σ ένα παρόμοιο δρόμο προσωπικών χαρακτηρισμών  γιατί ακριβώς δεν θέλω να συμβάλω στον αποπροσανατολισμό από τις ευθύνες που πράγματι έχει ο κ. Γ. Γεωργόπουλος γι’ αυτά τα δυο χαμένα για τον τόπο μας χρόνια που βρίσκεται στη δημοτική αρχή. Ένα πράγμα μόνο αποδέχομαι απ’ αυτά που μου προσάπτει ότι ναι πράγματι ασχολούμενος με τα κοινά του τόπου μας για 22 ολόκληρα χρόνια είχα πάντοτε και εξακολουθώ να έχω άγχος για την πορεία των πραγμάτων του τόπου μας.

Μόνον ένας άνθρωπος που κατέχεται από άγχος και αγωνία μπορεί να επιλύει προβλήματα, να αναλαμβάνει ευθύνες και να είναι αποτελεσματικός. Αλίμονο αν ο  Δήμαρχός μας ,λοιπόν, δεν κατέχεται από παρόμοιο δημιουργικό άγχος αλλά εφησυχάζει και απολαμβάνει τα αγαθά του δημαρχιακού  θώκου εξουσίας.

Δυστυχώς, ο κ. Δήμαρχος με την απάντησή του έδειξε ότι δεν ανέχεται την καλόπιστη κριτική γιατί δεν είναι συνηθισμένος σε αυτό, αφού απλόχερα του προσφέραμε την σιωπή μας, πολλές φορές την στήριξή μας σε όσα ελάχιστα έχουν γίνει αλλά και την ανοχή μας για όσα δεν έγιναν η κακώς έγιναν σε μια περίοδο χάριτος .  Δεν απαιτούσαμε βέβαια να μας ευχαριστήσει για τη δεδηλωμένη υποστήριξη της παράταξής μας στο δεύτερο γύρο των εκλογών ώστε να είναι σήμερα Δήμαρχος, αλλά δεν αναμέναμε βέβαια και την εκδήλωση τόσης αχαριστίας εκ μέρους του με τους χαρακτηρισμούς που μου απέδωσε, άλλωστε το μόνο που επιδιώκουμε είναι ακριβώς αυτό το θεσμικό περιεχόμενο της αντιπολίτευσης να ελέγχει την διοίκηση, να την παροτρύνει αν θέλετε, να την παρακινεί και  να την αναγκάζει στο να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες και έργα που τα έχει ανάγκη ο τόπος μας και η κοινωνία μας.

Όσον αφορά δε στο άλλο, στην απόπειρα σύγκρισης με το έργο των δυο χρόνων αυτής της δημοτικής αρχής, με το έργο των δώδεκα χρόνων της δημοτικής αρχής της οποίας υπήρξα ενεργό μέλος και μέτοχος του μεγάλου έργου της στο παρελθόν, μόνο σαν κακόγουστο αστείο μπορώ να το εκλάβω.

Κλείνοντας την παρούσα επικοινωνία μας και για να επιβεβαιώσω του λόγου μου το αληθές, σας  προτρέπω ο καθένας στην κοινότητα που ζει να ρίξει μια ματιά γύρω του για να διαπιστώσει τι έγινε και τι  δεν έγινε. Εσείς οι ίδιοι είστε οι αψευδείς μάρτυρες και εσείς οι ίδιοι βέβαια έχετε την κρίση και τη νοημοσύνη να κάνετε συγκρίσεις   και να βγάζετε τα συμπεράσματά σας.

Υ.Γ  Έχουμε εξηγήσει στην προηγούμενη επιστολή μας ότι οι πρωτοβουλίες, αποφάσεις και έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου πχ. μεταφορά απορριμμάτων, αποχέτευση δεν μπορούν να λογαριάζονται στα έργα της Δημοτικής Αρχής.

Για τη Δημοτική Παράταξη

Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας (ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ)
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας