Αρχική Δήμος Ερμιονίδας Στον Εισαγγελέα σήμερα, σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου Ερμιονίδας – Τι συνέβη

Στον Εισαγγελέα σήμερα, σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου Ερμιονίδας – Τι συνέβη

Αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου καταθέσαμε σήμερα για την επικινδυνότητα των δύο (2) ανοικτών αντλιοστασίων του έργου “Αποχετευτικό Δίκτυο Κρανιδίου”.

Στην αναφορά μας, ως δημοτικοί σύμβουλοι, ζητούμε:

1)  Να ελεγχθούν οι πράξεις ή οι παραλείψεις των υπευθύνων του έργου,  καθώς και οι κάθε είδους παραβάσεις που έβαλαν και βάζουν  σε κίνδυνο την προσωπική ασφάλεια των  οδηγών  και των διερχομένων από τα 2 ανοικτά αντλιοστάσια.

2) Να αποκατασταθούν ( κλείσουν)  άμεσα τα  2 ανοικτά αντλιοστάσια, για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας στους οδηγούς και τους διερχομένους, ενόψει μάλιστα και της καλοκαιρινής περιόδου όπου χιλιάδες τουριστών θα επισκεφτούν την περιοχή μας.

Ως γνωστό για το θέμα είχαμε στείλει επιστολή στον Δήμαρχο και  στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας στις 5 -11 2021, όπου τότε μεταξύ άλλων κάναμε λόγο  για την επικινδυνότητα των 2 ανοικτών αντλιοστασίων, τα οποία όμως σήμερα και σχεδόν 7 μήνες μετά παραμένουν ανοικτά και  ιδιαίτερα επικίνδυνα για τους οδηγούς, αφού βρίσκονται σε κεντρικά σημεία του οδικού δικτύου Κρανιδίου -Πορτοχελίου. Συγκεκριμένα είχαμε ζητήσει να καλυφθούν και να αποκατασταθεί το οδόστρωμα στα αντλιοστάσια : 1) στη θέση Ασπρόχωμα στην έξοδο του Κρανιδίου και 2) στη θέση της διασταύρωσης του  super market  Κρητικός στα οποία  η κατάσταση είναι σήμερα  πολύ επικίνδυνη. 

Στην απάντησή του, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας είχε αναφέρει ότι δεν ολοκληρώνουν το έργο γιατί  πρέπει να αλλαχθούν οι αντλίες από σιδερένιες σε ανοξείδωτες. Αυτό όμως δεν ευσταθεί και μπορεί να χαρακτηριστεί δικαιολογία γιατί οι αντλίες δεν έχουν καμία σχέση με τα χωματουργικά και την αποκατάσταση του οδοστρώματος. Γιατί στα υπόλοιπα 10 αντλιοστάσια που είναι κλειστά οι αντλίες μπαίνουν και βγαίνουν όσες φορές χρειαστεί από τα φρεάτια επίσκεψης.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του έργου  «Αποχετευτικό  Δίκτυο Κρανιδίου», προβλέπεται η κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στους οικισμούς Κρανιδίου και Πόρτο Χελίου, η ολοκλήρωση κατασκευής των αγωγών μεταφοράς Πόρτο Χελίου – Κρανιδίου, η κατασκευή μονάδας προεπεξεργασίας βοθρολυμάτων στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Κρανιδίου,  αλλά και η κατασκευή και ολοκλήρωση  των  12 απαιτούμενων αντλιοστασίων.

  Το έργο που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2009  με ανάδοχο τον κ. Λαδόπουλο σταμάτησε λίγο  καιρό μετά και από τότε, με απεντάξεις και επανεντάξεις στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΥΠΕΚΑ, ξαναξεκίνησε τον Γενάρη του 2016  με ανάδοχο την Λατομική Α.Τ.Ε.

Με νεώτερη απόφαση το έργο επανεντάχθηκε   στις 31-01-2018 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με συνολικό κόστος πράξης 7.499.101,63€.

Εμείς σαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας  και στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ενεργειών μας και της άσκησης ελέγχου, ζητήσαμε και ζητάμε συνεχώς  ενημέρωση   τόσο για την  πορεία του έργου αλλά και για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών, ώστε το αποχετευτικό δίκτυο  να δοθεί προς χρήση στους κατοίκους.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  του Δήμου Ερμιονίδας

Λάμπρου Αναστάσιος             Τόκας Αναστάσιος                     Αποστόλου Παναγιώτης