Αρχική Δήμος Ερμιονίδας Στην Ερμιονίδα η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη – Τι δήλωσε ο Περιφερειακός...

Στην Ερμιονίδα η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη – Τι δήλωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τ. Γανώσης

Αισιόδοξος δηλώνει ο Περιφερειακός Σύμβουλος και υπεύθυνος λιμένων της Περιφέρειας Πελοποννήσου Αναστάσιος Γανώσης μετά και την χθεσινή επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη στον Δήμο Ερμιονίδας όπου συζητήθηκαν μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γανώσης ανέφερε:

Επισκεφθήκαμε το Kilada Hills όπου δόθηκαν λύσεις ώστε να επιταχυνθεί το κομμάτι των ανασκαφών, προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η παγκοσμίου βεληνεκούς επένδυση για την περιοχή. Παράλληλα επιστρεφθήκαμε τον Ναό των Ταξιαρχών όπου για να ολοκληρωθεί η αποκατάστασή του δόθηκε εντολή να επικαιροποιηθούν οι μελέτες και να δημοπρατηθεί άμεσα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου όπως δεσμεύτηκε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ενώ έγινε αυτοψία στο ρωμαϊκό ταφικό μνημείο και επίσκεψη στον χώρο όπου θα τοποθετηθεί απέναντι από τα κυκλώπεια τείχη. Συζητήσαμε για μια σειρά από αλλά έργα όπως η ανάδειξη της πόλης των Αλιέων και του Σπηλαίου Φράγχθι. Δώσαμε ραντεβού για τον Οκτώβριο του 2022 πάλι εδώ, για να εκτιμήσουμε την πρόοδο των Έργων .
Η πολιτική κρίνεται στο αποτέλεσμα και εχθές όσοι παλέψαμε για την συνάντηση και τις δεσμεύσεις της Υπουργού νιώθουμε ικανοποίηση για τον τόπο.

Κατά την επίσκεψη της η κ. Υπουργός, συνοδεύτηκε από τον Βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αναστάσιο Γανώση, τον Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. κ. Εφραίμ, τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Αργολίδας Παναγιώτη Ζαχαριά καθώς και παραγόντων του υπουργείου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας.