Αρχική Δήμος Ερμιονίδας Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Κρανίδι – Εμπρησμό δείχνουν οι πρώτες...

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Κρανίδι – Εμπρησμό δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες φαίνεται πως θα δώσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Αργολίδας, οι οποίες βρίσκονται στην περιοχή της Ερμιονίδας για την κατάσβεση πυρκαγιάς που καίει από νωρίς το απόγευμα σε πευκόδασος και έχει επεκταθεί σε υπερπολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχει κάψει ήδη 4 οικίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ξενοδοχείο έχει εκκενωθεί με πελάτες και προσωπικό να βρίσκονται στην παραλία του ξενοδοχείου.

Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για εμπρησμό.

Γνωρίζουμε ότι αρμόδιο τμήμα για τα αίτια μιας πυρκαγιάς είναι το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής, όμως δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι λίγα λεπτά πριν ξεσπάσει η μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος δίπλα από το ξενοδοχείο, είχαν εκδηλωθεί άλλες δύο παράλληλα σε εγκαταλειμμένες οικίες εντός οικισμών της περιοχής. Με αυτόν τον τρόπο, οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού κλιμακίου διασπάστηκαν έως την πλήρη κατάσβεση των πρώτων πυρκαγιών που είχε ως αποτέλεσμα την δικαιολογημένη καθυστέρηση τους στο σημείο.

Όλα αυτά είμαστε σίγουροι ότι θα τα εξετάσει η αρμόδια υπηρεσία και θα αποφανθεί.

Πάντως, ο διασυρμός για την χώρα και εν γένει για την τουριστική οικονομία στην περιοχή προβλέπεται ότι θα είναι ανεπανόρθωτος.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα, ανήκει σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ξενοδοχείων παγκοσμίως και φιλοξενεί  επισκέπτες υψηλού οικονομικού κύρους.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη φωτιά στην Ερμιονίδα – Φλόγες μέσα σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο [φωτογραφίες]