Αρχική Δήμος Ερμιονίδας Νέος εξοπλισμός στις παιδικές χαρές του Δήμου Ερμιονίδας

Νέος εξοπλισμός στις παιδικές χαρές του Δήμου Ερμιονίδας

Στο Δημαρχείο Ερμιονίδας σήμερα, ανατέθηκε σε ανάδοχο και υπογράφηκε η Σύμβαση του Έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού παιδικών χαρών», προϋπολογισμού 261.930,28 €. Η σύμβαση χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η επισκευή, συντήρηση και συμπλήρωση των οργάνων και του εξοπλισμού των παιδικών χαρών έχουν σκοπό την αναβάθμιση και την λειτουργική αποκατάσταση τμημάτων ή οργάνων που χρήζουν αυτών των εργασιών. Επιπλέον οι παιδικές χαρές πρέπει σε μόνιμη βάση να λειτουργούν και να πληρούν τις ισχύουσες προδιαγραφές και τα ισχύοντα πρότυπα ασφαλείας. 

Ακολουθώντας τα ισχύοντα, ο Δήμος μας προχώρησε τις ενέργειες για την αποκατάσταση των παιδικών χαρών των Κοινοτήτων Κοιλάδας και Πορτοχελίου, των δύο παιδικών σταθμών Κρανιδίου και Ερμιόνης, καθώς και την δημιουργία μίας καινούργιας παιδικής χαράς στην Μπάλτιζα Πορτοχελίου.

Η συντήρηση της παιδικής χαράς πρέπει να σχεδιάζεται και να διενεργείται σύμφωνα με τα πρότυπα. Έχει σκοπό να διατηρήσει ή να επαναφέρει τον εξοπλισμό της στο επίπεδο λειτουργίας και ασφάλειας που είχε κατά την αρχική εγκατάσταση.

Πρέπει να εξασφαλίζεται η άμεση επισκευή του φθαρμένου εξοπλισμού και ότι άλλο κρίνεται αναγκαίο, προκειμένου να διασφαλίζεται συνεχώς η ασφαλής παραμονή των παιδιών στην παιδική χαρά. Τα παιδιά χρειάζονται πολύ ελεύθερο χώρο για παιχνίδι και χώρο πρασίνου. Η συντήρηση αυτών των χώρων είναι απαραίτητη αφενός γιατί συντηρώντας τα όργανα αυξάνουμε τη διάρκεια ζωής τους και αφετέρου, και σημαντικότερο όλων, πρέπει να εξασφαλίζουμε τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τους νεαρούς επισκέπτες.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος