Αρχική Δήμος Ερμιονίδας Δήμος Ερμιονίδας: Περί της «κλοπής» στα Δημοτικά Σφαγεία Ερμιονίδας

Δήμος Ερμιονίδας: Περί της «κλοπής» στα Δημοτικά Σφαγεία Ερμιονίδας

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Δευτέρα 24.01.2022, ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι νυν και τέως, ενημέρωσαν αναλυτικά το σώμα, έπειτα από την επιστολή – αίτημα του κ. Λάμπρου με θέμα : «Ενημέρωση για την μεγάλη κλοπή στο κτίριο του σφαγείου στα Δίδυμα».

Την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, διερχόμενος ο Δήμαρχος από το σημείο, διαπίστωσε τις παραβιάσεις που είχαν σημειωθεί στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου των Δημοτικών Σφαγείων Ερμιονίδας. Την ίδια στιγμή τηλεφώνησε στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Αντουλινάκη, τον ενημέρωσε και του έδωσε κατευθύνσεις για το θέμα.

Άμεσα όπως ανέφερε στην τοποθέτηση του ο κ. Αντουλινάκης, έγινε καταγγελία του συμβάντος στο Αστυνομικό Τμήμα και ακολούθησε αυτοψία στον χώρο, όπου διαπιστώθηκε παραβίαση της εξωτερικής πόρτας και της εισόδου του κτιρίου μικρές ζημιές και δολιοφθορές χωρίς απώλειες σημαντικών υλικών ή εξοπλισμού. Διαπιστώθηκαν ζημιές στους ηλεκτρολογικούς πίνακες σε εξωτερικό στύλο ρεύματος και εσωτερικά στο κτίριο. Αυθημερόν, με προσωπικό του Δήμου, σφραγίστηκε το κτίριο με μπάρες και καινούρια λουκέτα.    

Ο κ. Αντουλινάκης, ξεκαθάρισε πως καμιά μεγάλη κλοπή δεν διαπιστώθηκε, παρά μόνο δολιοφθορές με σκοπό την απομάκρυνση χαλκού και μετάλλων. Μεθοδεύονται και οι εργασίες αποκατάστασης.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο, ο τέως αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μπίμπας, και έθεσε υπόψη του σώματος την προϋπάρχουσα κατάσταση. Πριν ένα χρόνο περίπου, στο κτίριο των Δημοτικών Σφαγείων, είχε γίνει πάλι παραβίαση από αγνώστους με σκοπό να απομακρύνουν αλουμίνια, χαλκούς και μέταλλα.

Ενημέρωσε ακόμα, για την αναλυτική μήνυση που κατέθεσε τότε, κατά παντός υπευθύνου, αλλά και για τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής για την ασφάλιση και φωταγώγηση του χώρου.

Τέλος, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει δυο χρόνια τώρα για να αξιοποιηθεί το εν λόγω κτίριο. Χαρακτηριστικά ανέφερε : «Όπως καταλαβαίνετε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα, όπως άλλωστε έχουμε τονίσει, που η δική μας διοίκηση έχει αφήσει στην τύχη του. Άνθρακες ο θησαυρός κύριε Λάμπρου.»

Γραφείο Δημάρχου