Αρχική Δήμος Άργους - Μυκηνών Χαιρετισμός Ανδριανού στην εκδήλωση του Ελληνικού Ωδείου Άργους

Χαιρετισμός Ανδριανού στην εκδήλωση του Ελληνικού Ωδείου Άργους

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συμμετείχε στην εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο του Σταύρου Ξαρχάκου, που διοργάνωσε το Παράρτημα Άργους του Ελληνικού Ωδείου και η ΚΕΔΑΜ με τη συμμετοχή των εκπαιδευτηρίων Μαλτέζου. Ο κ. Ανδριανός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στο Παράρτημα Άργους του Ελληνικού Ωδείου,  στη ΚΕΔΑΜ, στα εκπαιδευτήρια Μαλτέζου, στην κα Μεταξία Γκότση, σε όλες και όλους όσοι εργάστηκαν για την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο, με τον πόλεμο στη γειτονιά μας και τα υπόλοιπα μικρά και μεγαλύτερα προβλήματα που επιβαρύνουν την καθημερινότητά μας, η σημασία της τέχνης και του πολιτισμού γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.

Κι αυτό γιατί η τέχνη και ο πολιτισμός μας υπενθυμίζουν τις αξίες που δίνουν νόημα και περιεχόμενο στη ζωή μας, τονίζουν την κοινή ανθρώπινη φύση μας, στρέφουν την ψυχή και το μυαλό μας στο ωραίο, το σωστό και το αληθινό.

Το σπουδαίο έργο του Σταύρου Ξαρχάκου είναι ένα πολύτιμο τέτοιο όπλο αγωγής της ψυχής. Αντλώντας από την ανεξάντλητη και διαχρονική δεξαμενή νοήματος του ελληνισμού, αποδεικνύει ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, είτε εκ καταγωγής είτε εξ επιλογής, όσοι δηλαδή μετέχουμε στις αξίες και τα ιδανικά που γεννήθηκαν σ’ αυτόν εδώ τον τρόπο για να εξακτινωθούν σε ολόκληρο τον πλανήτη, δεν είμαστε απλώς οι προνομιακοί θεματοφύλακες και διαχειριστές αυτού του ανεκτίμητου πλούτου, αλλά έχουμε και την ευθύνη και την ικανότητα διαρκώς να τον εμπλουτίζουμε με νέα έργα δημιουργίας.

Χαίρομαι γι’ αυτό ιδιαίτερα γιατί στον τόπο μας, στην Αργολίδα, σ’ αυτά τα χώματα που όπου κι αν γυρίσει το μάτι βλέπει τεκμήρια της ιστορίας και του πολιτισμού του γένους μας, τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι, με την άξια καθοδήγηση και έμπνευση ικανών εκπαιδευτικών, συνεχίζουν με ενθουσιασμό αυτό το δημιουργικό έργο.

Οφείλουμε γι’ αυτό όλες και όλοι μας να στηρίξουμε με κάθε τρόπο αυτές τις προσπάθειες, ενθαρρύνοντας τη βούληση για δημιουργία και εντάσσοντας τον πολιτισμό ακόμη πιο οργανικά σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου.

Με αυτές τις σκέψεις, για μια ακόμη φορά θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές της σημερινής εκδήλωσης και να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι πάντα στη διάθεσή σας, πάντα στο πλευρό σας, για να στηρίξω το αξιέπαινο έργο σας».