Αρχική Δήμος Άργους - Μυκηνών Αφιέρωμα του in.gr στο νέο κολυμβητήριο του Δήμου Άργους – Μυκηνών

Αφιέρωμα του in.gr στο νέο κολυμβητήριο του Δήμου Άργους – Μυκηνών

Αφιέρωμα το γνωστό site in.gr και ο δημοσιογράφος Χρήστος Ράπτης έκανε στο νέο υπερσύγχρονο κολυμβητήριο του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Στο άρθρο με τίτλο: Νέο κολυμβητήριο στο Άργος αναφέρει τα εξής:

Αυτό που ενδιαφέρει κάθε πολίτη είναι ο δήμαρχος που εκλέγει να μπορεί να ξεπερνάει την όποια δυσκολία για να προάγει την κοινωνική ευημερία. Κάποιοι απλά το καταφέρνουν και άλλοι απλά το προσπαθούν.

Στο Άργος οι κάτοικοι επιθυμούσαν ένα κλειστό κολυμβητήριο στη πόλη τους. Το αίτημα ικανοποιήθηκε. Ικανοποιήθηκε με ιδίους πόρους. Δεν επιβαρύνθηκε ο δημόσιος προϋπολογισμός του κράτους από το Άργος. Τα χρήματα των δημοτών από τα δημοτικά τέλη «έγιναν» και κλειστό κολυμβητήριο. Αυτό αξίζει να το κρατήσουμε. Η χρηστή διαχείριση των οικονομικών πρέπει να αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το σύγχρονο κλειστό δημοτικό κολυμβητήριο που στόχος είναι, να αποτελέσει μια βιώσιμη επένδυση και θα λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο είδαμε πως είναι σύμφωνο με όλες τις προδιαγραφές και πιστοποιημένο  από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η οποία με το με αριθ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΤΥ/ΤΠΑΑΕ/393635/21326/2592/555 της 11/10/2017 έγγραφό της, χορήγησε Έγκριση Λειτουργικότητας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.722.305 Το κτίριο είναι εμβαδού 1.397,04 τ.μ. έχει κλειστή δεξαμενή Κολύμβησης διαστάσεων 25,03 x 16.00 μ. και βάθος 2.00 μ. και μια δεξαμενή εκμάθησης διαστάσεων 8,00 x 5,00 μ. και βάθος από 0,30μ. έως 1,00μ. καθώς και κερκίδες 115 θέσεων.

Το κλειστό κολυμβητήριο του Άργους διαθέτει αποδυτήρια ανδρών, γυναικών και παιδιών, γραφείο διοίκησης, ιατρείο, αποθήκη οργάνων – εξοπλισμού, κυλικείο, WC, χώρο ειδών καθαριότητας – αποθήκη.

Περιμετρικά του κτιρίου έχουν προβλεφθεί ζώνες πρασίνου, παιδική χαρά, χώροι περιπάτου και υπαίθριοι χώροι στάθμευσης συνολικών θέσεων 26 για οχήματα και 5 θέσεων για μηχανοκίνητα.

Ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Καμπόσος που είναι και πρόεδρος της περιφερειακής ένωσης δήμων Πελοποννήσου έχει λόγους να είναι ικανοποιημένος. «Δημιουργούμε ένα δήμο με καλύτερες προϋποθέσεις διαβίωσης για τους πολίτες» ταπεινά μας είπε.

Έχει όμως και άλλο λόγο να είναι ικανοποιημένος: «Θέλω και δημόσια να ευχαριστήσω τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Μελετών του δήμου μας και τους εξωτερικούς μας συνεργάτες οι οποίοι κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες και ξεπεράσαμε πάρα πολλές δυσκολίες σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Αυτό μας αρέσει. Η αναγνώριση προς άλλους για την συνεισφορά τους στο έργο. Τον δήμο Άργους-Μυκηνών κάποιος τον διοικεί και καλά όπως φαίνεται. Όταν άλλωστε δεν ψάχνεις για δικαιολογίες τότε κάνεις έργα και υπηρετείς τον θεσμικό σου ρόλο με υπευθυνότητα.

Για να διαβάσετε το άρθρο και για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ