Αρχική Δήμος Άργους - Μυκηνών Αποκλειστική συνέντευξη από τον Παναγιώτη Καμπόσο

Αποκλειστική συνέντευξη από τον Παναγιώτη Καμπόσο

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα των τελευταίων εβδομάδων, αδιαμφισβήτητα είναι ο Παναγιώτης Καμπόσος, πρωτότοκος γιος του Δημάρχου Δημήτρη Κάμποσου.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του από τα επίσημα χείλη του Δημάρχου, προκάλεσε τριγμό σε όσους σκέφτονται να βρεθούν απέναντι στον Δημήτρη Καμπόσο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Η αναγνωρισιμότητα του Παναγιώτη, σε συνδυασμό με την ακαδημαϊκή και εργασιακή εμπειρία την οποία διαθέτει είναι άμεσα συνυφασμένη με τα Χρηματοδοτούμενα προγράμματα αναφορικά με το περιβάλλον όπου τα τελευταία χρόνια και ειδικά με την ενεργειακή κρίση γίνεται μεγάλη συζήτηση στη χώρα μας για αυτά.

Σε μια συνέντευξη, σε χαλαρό επίπεδο μιας και είναι η πρώτη του φορά, ο Παναγιώτης Καμπόσος απάντησε αβίαστα σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν με την δέσμευση ότι θα τα ξανά πούμε στο μέλλον.

Στα θετικά που σίγουρα κρατάω από αυτήν μας την συνάντηση, είναι την διάθεση και το πάθος κάθε φορά που μιλάει για τον Δήμο Άργους Μυκηνών.

Μακάρι να υπάρξουν κι άλλοι νέοι σε όλες τις παρατάξεις, όλων των Δήμων που θα μιλούν με τόσο πάθος για την πόλη τους ή το χωριό τους έχοντας όραμα και στόχους.

Διαβάστε την συνέντευξη

Πριν από λίγους μήνες, ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών και πατέρας σου Δημήτρης Καμπόσος έκανε γνωστό σε τηλεοπτική του εμφάνιση ότι έχεις δείξει ενδιαφέρον για να είσαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο.

Πες μας λίγα πράγματα για εσένα, για να σε γνωρίσουμε καλύτερα.

Αποφοίτησα από το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης το 2011. Σπούδασα Γεωλογία & Γεωπεριβάλλον στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Αυτή τη στιγμή έχω ολοκληρώσει επιτυχώς τα μαθήματα του Μεταπτυχιακού μου, Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος-Καταστροφών- Κρίσεων και τελειώνω με την Διπλωματική μου εργασία. Έχω εργαστεί δίπλα στον καθηγητή και μέντορα μου Ευθύμιο Λέκκα σε έργα που αφορούν κυρίως το Περιβάλλον και τις Φυσικές καταστροφές. Εργάστηκα ένα χρόνο σε εξειδικευμένο εργαστήριο χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων τροφίμων και νερού. Έπειτα εργάστηκα σε Μελετητικό γραφείο ως Γεωλόγος ασχολούμενος με projects ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας. Τα τελευταία δύο χρόνια έχω δικιά μου Συμβουλευτική εταιρεία με έδρα το Παλαιό Φάληρο και ασχολούμαι αποκλειστικά με τον τομέα της Αυτοδιοίκησης ως Σύμβουλος Δημάρχων για Χρηματοδοτούμενα Προγράμματα και ότι έχει σχέση με το Περιβάλλον.

Βρίσκεσαι σε μια ώριμη ηλικία όπου βλέποντας τον πατέρα σου να εργάζεται ατελείωτες ώρες για τον Δήμο Άργους – Μυκηνών, υποθέτω ότι θα τον στερήθηκες και εσύ ως παιδί. Αυτό δεν λειτουργούσε αποτρεπτικά για εσένα στο να ασχοληθείς με τα κοινά, τι είναι αυτό που σε ώθησε;

Ο πατέρας μου είναι αλήθεια ότι πάντα έλειπε πολλές ώρες από το σπίτι ως επιχειρηματίας αλλά και αργότερα ως εμπλεκόμενος με τα κοινά. Αυτό όμως δεν στάθηκε ποτέ εμπόδιο στο να περνάει ποιοτικό χρόνο μαζί μου, κάτι το οποίο ισοστάθμιζε τις πολλές ώρες που έλειπε από το σπίτι. Ξέρετε αυτό που έχει σημασία είναι όχι η φυσική παρουσία στο σπίτι αλλά η πραγματική και ουσιαστική επαφή που έχει ο γονιός με τα παιδιά του, γιαυτό νιώθω πολύ τυχερός.

Ως πολιτικό ων έχεις έρθει σε αντιπαράθεση με τον πατέρα σου για ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο και αν ναι ποια είναι αυτά ;

Πάντα η νέα γενιά βλέπει και αντιλαμβάνεται πολλά πράγματα διαφορετικά από τις προηγούμενες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν δίκιο πάντα οι νέοι ή οι μεγαλύτεροι. Είναι θέμα αντίληψης και ερεθισμάτων. Στα πλαίσια αυτού του χάσματος γενεών υπάρχουν αρκετές φορές που έχουμε έρθει σε αντιπαραθέσεις οι οποίες πάντα λύνονται με διάλογο και επιχειρήματα. Είμαι από τους ανθρώπους που συμβουλεύεται και ρωτάει την άποψη μου για πολλά θέματα, πριν πάρει την τελική απόφαση.

Στην συνέντευξη του ο Δημήτρης Καμπόσος, είπε πως αν εκλεγείς δεν θα σου δοθεί καμία έμμισθη θέση (αντιδημάρχου, προέδρου νομικού προσώπου κλπ), δεν τον θεωρείς αδικία; Καθώς και την όρεξη διαθέτεις για να εργαστείς αλλά και ακαδημαϊκά έχεις τις γνώσεις που απαιτούνται για να ασχοληθείς με συγκεκριμένους τομείς.

Αυτό είναι κάτι που το έχουμε συζητήσει πολύ πριν δηλώσει την υποψηφιότητα μου δημόσια. Είμαι ξεκάθαρος και το λέω για μία ακόμη φορά ότι δεν θέλω καμία έμμισθη θέση στον Δήμο Άργους – Μυκηνών. Ο λόγος που θα είμαι υποψήφιος στο πλευρό του πατέρα μου είναι για να βοηθήσω το Δήμο να ανέβει ακόμα πιο ψηλά. Βέβαια ακόμα και σήμερα που μιλάμε το ίδιο συμβαίνει, βοηθάω όσο μπορώ και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι σπουδαία. (Μπορούμε να μιλήσουμε για αυτά τα αποτελέσματα κάποια άλλη στιγμή αναλυτικά). Η εκλογή  μου, αν αυτή έρθει τελικά θα μου δώσει ένα πιο ενεργό ρόλο να βοηθήσω τον τόπο που μεγάλωσα και αγάπησα.

Αν εκλεγείς ποιες είναι οι προτάσεις που θα κάνεις ως δημοτικός σύμβουλος προς τον Δήμαρχο για τον Δήμο σου;

Στόχος μας είναι να μην αφήσουμε ούτε μία Χρηματοδότηση να πάει χαμένη. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να εκμεταλλευτεί όλους τους πόρους των Υπουργείων αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς όφελος του τόπου μας. Οι βάσεις έχουν μπει, έργα γίνονται στο Δήμο Άργους – Μυκηνών και τα περισσότερα θα τα χαρακτήριζα έργα πνοής.

Η δωδεκάχρονη πορεία του Δημήτρη Καμπόσου ως Δήμαρχος, θεωρείς ότι θα σου δώσει ένα προβάδισμα στην επιλογή των ψηφοφόρων ;

Η δωδεκάχρονη πορεία του Δημήτρη Καμπόσου ως Δήμαρχος σίγουρα είναι κάτι το οποίο θα παίξει ρόλο σε όσους ανθρώπους δεν με ξέρουν προσωπικά. Για όσους πάλι με γνωρίζουν είμαι σίγουρος ότι το πρώτο δεν θα παίξει κανένα απολύτως ρόλο.

Πες μου τρία θετικά και τρία αρνητικά στοιχεία για τον χαρακτήρα σου.

Θετικά θα έλεγα, εργατικός, επίμονος, συναισθηματικός, αρνητικά θα έλεγα, ανυπόμονος, ανυπόμονος, ανυπόμονος… (γέλια).

Σε περίπτωση που δεν εκλεγείς υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να σε δούμε ως υποψήφιο σε κάποια άλλη θέση;

Νομίζω είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε κάτι τέτοιο.