Αρχική Δήμος Άργους - Μυκηνών Λυκοσκούφης – Κοντός: Αντιπαράθεση δεξιάς και ακροδεξιάς ή Πολιτική Αλλαγή;

Λυκοσκούφης – Κοντός: Αντιπαράθεση δεξιάς και ακροδεξιάς ή Πολιτική Αλλαγή;

Τις τελευταίες μέρες στο Δήμο Άργους-Μυκηνών έχουμε γίνει μάρτυρες της πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στο δήμαρχο και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, μια αντιπαράθεση που πήρε και ποινική διάσταση. Αφού πρώτα ο δήμαρχος μήνυσε τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, χθες ο δεύτερος ανακοίνωσε ότι μήνυσε τον πρώτον για ψευδή καταμήνυση. Όμως, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου προχώρησε σε καταγγελίες για το έργο του δημάρχου και τον χαρακτήρισε καταστροφέα του Άργους, θυμίζοντας παράλληλα ότι, ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών είναι διαγραμμένος από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θέλοντας να αποδείξει ότι ο δήμαρχος δεν έχει καμία σχέση με το κυβερνητικό κόμμα.

Όσο καλόπιστος και αν είναι κάποιος πολίτης απέναντι στην επιχειρηματολογία του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, διερωτάται:

Ο κ.δήμαρχος εκλέχθηκε μόνος του; Προφανώς και όχι! Εκλέχθηκε μαζί με έναν συνδυασμό.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου έχουν κομματική ταυτότητα; Ρητορική ερώτηση….

Επιφανή στελέχη της Νέας Δημοκρατίας φροντίζουν να επιδεικνύουν τη προσωπική τους, και όχι θεσμική, φιλία τους με τον διαγραμμένο δήμαρχο Άργους-Μυκηνών;

Κατά την προεκλογική περίοδο, στηρίχθηκε ο διαγραμμένος δήμαρχος από πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας;

Υπήρξαν τηλεφωνήματα και πιέσεις προς κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να παραβρεθούν στις προεκλογικές εκδηλώσεις του διαγραμμένου δημάρχου;

Επειδή, οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι προφανείς, η διαγραφή του δημάρχου Άργους-Μυκηνών από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μια κατ΄ επίφαση διαγραφή. Μια διαγραφή για τα μάτια του κόσμου!!!

Η Νέα Δημοκρατία στήριξε την εκλογή του και εξακολουθεί να στηρίζει το δήμαρχο Άργους-Μυκηνών, γιατί αυτός αποτελεί γνήσιο εκφραστή της πολιτικής της κυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο. Επομένως, για την κατάντια του Άργους, για τη διαχειριστική ανεπάρκεια του δημάρχου, για την απώλεια έργων που λείπουν από το Δήμο, για τα ακριβότερα δημοτικά τέλη στην Ελλάδα, για το υψηλό κόστος της ύδρευσης, για τις εκδικητικές δικαστικές διώξεις εναντίον εργαζομένων του Δήμου, για την κατασπατάληση χρημάτων του Δήμου σε εμμονικές δικαστικές περιπέτειες, για την απομόνωση του Δήμου και της πόλης του Άργους, οι ευθύνες δεν βαραίνουν μόνο το διαγραμμένο δήμαρχο, βαραίνουν συνολικά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Διότι, στα φασιστικά καθεστώτα «εχθροί» του Έθνους ή της Πόλεως καταλήγουν να γίνουν οι χειροκροτητές τους.

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας τα προηγούμενα χρόνια ήταν εκλογικά κυρίαρχο στο Δήμο μας. Η Νέα Δημοκρατία έδωσε το χρίσμα στο διαγραμμένο δήμαρχο, η Νέα Δημοκρατία επέβαλε σε κομματικά της μέλη να στελεχώσουν τον συνδυασμό του, η Νέα Δημοκρατία του έδωσε τη δυνατότητα να καλλιεργήσει τη «μεγάλη ιδέα» για τον εαυτό του, η Νέα Δημοκρατία τον διατηρεί για 3η θητεία στο Δήμο.

Αν η Νέα Δημοκρατία όψιμα θελήσει να δώσει ουσία στη διαγραφή του δημάρχου Άργους-Μυκηνών οφείλει ή να διαγράψει τα κομματικά της μέλη που είναι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη του δημάρχου ή να τους καλέσει να ανεξαρτητοποιηθούν από την παράταξη αυτή.

Όλα τα άλλα είναι λόγια να έχουμε να λέμε.

Τόσο η Χώρα όσο και ο Δήμο μας έχουν ανάγκη την πολιτική αλλαγή.

Η πολιτική αλλαγή στη Χώρα θα έρθει συντομότερα και θα είναι καθοριστική για την πολιτική αλλαγή στο Δήμο μας. 

Γιάννης Λυκοσκούφης
Νίκος Κοντός

Δημοτικοί Σύμβουλοι
Δήμου Άργους-Μυκηνών