Αρχική Αργολίδα Φ. Δαμούλος: Ολοκληρώθηκε το «Peloponnese Food Stories» στο Τολό Αργολίδας

Φ. Δαμούλος: Ολοκληρώθηκε το «Peloponnese Food Stories» στο Τολό Αργολίδας

Η Αργολίδα αποτέλεσε τον τέταρτο  κατά σειρά σταθμό του 1ου  Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου «Peloponnese Food Stories» στο γαστρονομικό ταξίδι που ξεκίνησε από την Αρεόπολη στη Λακωνία και συνεχίστηκε στην Κορώνη Μεσσηνίας και στο Παράλιο Άστρος στην Αρκαδία.

Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής, 16 Σεπτεμβρίου, στο λιμάνι του Τολού. Το λιμάνι αποτέλεσε πόλο έλξης για πλήθος επισκεπτών, ντόπιους και τουρίστες οι οποίοι έζησαν μια βιωματική και όλο εκπλήξεις γαστρονομική και πολιτιστική εμπειρία.  Οι μαγειρικές επιδείξεις, το κοκτέιλ πάρτι, η έκθεση τοπικών προϊόντων, οι γευσιγνωσίες φαγητού και κρασιού, η ζωντανή μουσική, οι παραδοσιακοί χοροί, τα κεράσματα τοπικών εδεσμάτων και οι βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους.

Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου «Peloponnese Food Stories» έγινε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Ναυπλιέων, το Επιμελητήριο Αργολίδας, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού, τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσουκαι με την υποστήριξητης Ένωσης Ξενοδόχων Ναυπλίου και της Ένωσης Ξενοδόχων Άργους – Μυκηνών.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων απηύθυναν χαιρετισμούς ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας καλωσόρισε τους επισκέπτες και στη συνέχεια συνεχάρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την άψογη διοργάνωση ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις επιχειρήσεις και  τους πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ. Στην ομιλία του, ο κος Δαμούλος αναφέρθηκε στην καινοτόμα μελέτη του Επιμελητηρίου Αργολίδας ΑΡΓΟΛΙΣ : Γαστρονομικός Προορισμός Διεθνούς εμβέλειας –  «Argolis Taste Culture» η οποία διαμορφώνει μια σύγχρονη πρόταση Γαστρονομικού Τουρισμού. «Το όραμά μας είναι να κάνουμε τις πόλεις και τα χωριά της Αργολίδας δυνατό σημείο αναφοράς αυθεντικών εμπειριών γαστρονομίας, σε όλο τον κόσμο και η υπόσχεσή μας να απολαύσει ο επισκέπτης την Αργολική κουζίνα με όλες του τις αισθήσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Δαμούλος. Τέλος τόνισε πως η συγκεκριμένη μελέτη αξιοποιεί τη σημαντικότερη παγκόσμια τάση στον τουρισμό και θα πρέπει αγκαλιάσουν όλοι το σημαντικό αυτό εργαλείο διότι προβάλλει τα τοπικά μας προϊόντα, προωθεί τη συνεργασία και τη συλλογικότητα, ενισχύει την εξωστρέφεια και τονώνει την οικονομία προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία.

Στο Φεστιβάλ παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Γκιόλας, και Ανδρέας Πουλάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου, οι αντιδήμαρχοι Τουρισμού Ναυπλιέων Νάντια Αναστασίου και Ερμιονίδας Αγγελική Λούμη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος,  ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Σιδέρης, οι εντεταλμένοι Περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Μαντζούνης και Τάσος Γανώσης, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κώστας Μαρινάκος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού Παναγιώτης Ιωάννου, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και συλλόγων, αυτοδιοικητικοί, πολιτευτές, επιμελητηριακοί σύμβουλοι κ.α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΩΤΙΟΣ ΔΑΜΟΥΛΟΣ