Αρχική Αργολίδα ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Τι δουλειά έχει στο συνέδριο της ΝΔ ο διαγραμμένος Δήμαρχος...

ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Τι δουλειά έχει στο συνέδριο της ΝΔ ο διαγραμμένος Δήμαρχος Άργους, κ. Μητσοτάκη;

Μνήμη χρυσόψαρου η κυβερνώσα παράταξη, τώρα ανοίγει την αγκαλιά της σε όσους είχε αποπέμψει στο παρελθόν»

Το 2018 ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δ. Καμπόσος προέβη σε ρατσιστικές δηλώσεις προς το πρόσωπο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη, όταν ο τελευταίος έπεσε θύμα προπηλακισμού από ακροδεξιούς.

Κατόπιν της έντονης καταδίκης του περιστατικού από το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών και των προοδευτικών κομμάτων, ο Κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να ανακοινώσει, προσωπικά, την διαγραφή του Δ. Καμπόσου από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας με δραματικό τόνο πως «οι αναφορές του Δημήτρη Καμπόσου είναι χυδαίες και απολύτως καταδικαστέες. Δεν θα ανεχθώ μισαλλόδοξο λόγο από στελέχη της ΝΔ».

Φαίνεται όμως ότι η ΝΔ «ξεχνάει» εύκολα. Μόλις χθες είδαμε τον Δημήτρη Καμπόσο να συμμετέχει στις εργασίες του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, φωτογραφιζόμενος μάλιστα με κεντρικά στελέχη της και αποτελώντας μέρος της παραταξιακής παρέας. Η διαπιστευμένη μάλιστα παρουσία του στο Συνέδριο, όχι μόνο δεν έμεινε κρυφή, αλλά ο ίδιος ο Δήμαρχος Άργους την διαφήμισε σε τοπικά ΜΜΕ της Αργολίδας!

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η διαγραφή Καμπόσου από τον Μητσοτάκη ήταν εντελώς προσχηματική και προφανώς οι «αρχές» της ΝΔ πάνε περίπατο, όταν τα δημοσκοπικά νούμερα βυθίζονται. Για αυτόν τον λόγο ξαφνικά ο «διαγραμμένος» Δήμαρχος Άργους, εγκολπώθηκε και πάλι στην ΝΔ.

Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη βέβαια, καθώς η τακτική του κόμματος του Κ. Μητσοτάκη, να ψαρεύει σε ακροδεξιά ακροατήρια, είναι γνωστή από χρόνια. Πολλώ δε μάλλον, σε μια περίοδο που το κυβερνών κόμμα φυλλοροεί και έχει καταβληθεί από πανικό. Το μόνο που ενδιαφέρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να μειώσει τις απώλειες της παράταξής του και μπροστά σε αυτόν τον σκοπό, δεν διστάζει να επανα- νομιμοποιήσει της ακροδεξιά ρητορική του Δ. Καμπόσου και να τον επαναφέρει με δόξα και τιμή στην ΝΔ!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε πίσω τις μέρες που προσπαθούσε να φαίνεται ως ο «νέος» φιλελεύθερος ηγέτης της ΝΔ. Δεν έχει πια το περιθώριο να αφήνει απέξω όσους στο παρελθόν χαρακτήριζε «μισαλλόδοξους και διχαστικούς». Και όπου ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ο Κ. Μητσοτάκης με μια γιναντιαία κωλοτούμπα ξέχασε και τις διαγραφές και το ρατσιστικό παραλήρημα και όλα!

Η μόνη αλήθεια είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει τον ακροδεξιό λαϊκισμό και τη βαθιά συντήρηση στη χώρα, σε αντιστοιχία με την Μαρί Λεπέν. Ανανεώνει τις συμμαχίες του με πρόσωπα που στο παρελθόν είχε απαρνηθεί και ταυτίζεται πλέον ολοκληρωτικά με την βαθιά συντήρηση και τις ρατσιστικές ρητορικές.

Οι πολίτες όμως έχουν ήδη καταδικάσει οριστικά την το κόμμα της ΝΔ για τις πολιτικές φτώχιας που εφαρμόζει και έχουν οδηγήσει την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία σε απελπιστικά αδιέξοδα. Για την Νέα Δημοκρατία σημασία έχει μόνο η υφαρπαγή της ψήφου των πολιτών. Από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής της έχει επιδοθεί σε ένα ράλι εξυπηρέτησης συμφερόντων και πολιτικών φίλων του Κ. Μητσοτάκη, εις βάρος της κοινωνίας. Ο ελληνικός λαός έχει μνήμη, γνώση και δημοκρατικά αντανακλαστικά και πολύ σύντομα… θα τους γυρίσει πίσω τον λογαριασμό.