Αρχική Δήμος Άργους - Μυκηνών Π. Νίκας: Tο περιβάλλον αποτελεί υπέρτατη αξία, η Περιφέρεια θα τηρήσει τον...

Π. Νίκας: Tο περιβάλλον αποτελεί υπέρτατη αξία, η Περιφέρεια θα τηρήσει τον νόμο χωρίς καμία παρέκκλιση

Συνάντηση με χυμοποιούς και εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών της Π.Ε. Αργολίδας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας στο Ναύπλιο, σήμερα Τετάρτη 3 Μαρτίου.

“Το περιβάλλον αποτελεί υπέρτατη αξία” τόνισε προς κάθε κατεύθυνση ο περιφερειάρχης και επανέλαβε πρόσφατη δήλωσή του ότι ότι “του χρόνου, τα συμβόλαια που υπογράφουν οι χυμοποιοί για να διαθέτουν μερικώς επεξεργασμένα απόβλητα στον Βιολογικό Καθαρισμό, θα πρέπει να εφαρμοστούν διαφορετικά δεν θα επιτραπεί να λειτουργήσουν”.

“Αυτό πρέπει να το ξέρουν από τώρα. Θα ισχύσει αυτό που θα υπογράψουν οι χυμοποιοί με την ΔΕΥΑ Άργους – Μυκηνών” συνέχισε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι “η θέση μας ως Περιφέρεια θα είναι απολύτως σύμφωνη με τον νόμο, χωρίς καμία παρέκκλιση”.

Ο περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια έχει διαθέσει σημαντική πίστωση για να λειτουργήσει σωστά και ο Βιολογικός Καθαρισμός και γνωστοποίησε ότι προτίθεται να μετάσχει, την επόμενη εβδομάδα, σε νέα συνάντηση -κυρίως τεχνικού χαρακτήρα, με τους χυμοποιούς και τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως οι Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Υγείας και οι ΔΕΥΑ Αργους – Μυκηνών και Ναυπλίου.