Αρχική Αργολίδα Ξεκίνησαν τα μαθήματα της Οισοφάγειου ομιλίας από τον ΣΥΚΑΦΙΑΡ και συνεχίζονται οι...

Ξεκίνησαν τα μαθήματα της Οισοφάγειου ομιλίας από τον ΣΥΚΑΦΙΑΡ και συνεχίζονται οι εγγραφές

Ξεκίνησε την Τετάρτη 11 Μαΐου τις δια ζώσης συνεδρίες της η ομάδα Οισοφάγειου Ομιλίας! Η υπεύθυνη της ομάδας κ. Βασιλική Βαλαβάνη με την βοήθεια της κ. Φούφου Μπαμπέτας, μεταλαμπαδεύουν την τεχνική της οισοφάγειου ομιλίας σε ασθενείς με καρκίνο του λάρυγγα.

Με τον όρο οισοφαγική ομιλία εννοούμε την ομιλία που δίνει μια φωνή με φυσικά μέσα χρησιμοποιώντας τα φυσικά μας όργανα και κυρίως που προσεγγίζει κατά πολύ την παλιά φωνή. Μία φωνή που χρησιμοποιείται χωρίς άγχος-υπερένταση, εύκολη στην εκμάθηση, κατανοητή αργή, με ένταση μέτρια και χωρίς εμφανείς εναλλαγές του ύψους της. Ας μην ξεχνάμε, μπορεί ο λάρυγγας να είναι η “γεννήτρια” για την παραγωγή της φωνής, πάραυτα, ο ασθενής μπορεί να συνεχίσει να μιλάει με μια εναλλακτική φωνή, με τα όργανα του φωνητικού συστήματος που παρέμειναν άθικτα καθώς και με τη βοήθεια του αέρα που παγιδεύεται στον οισοφάγο

‘ Οποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην ομάδα, η οποία πραγματοποιεί τις συναντήσεις της κάθε Τετάρτη 10 -11πμ και 11-12, μπορεί να επικοινωνεί με το τηλέφωνο του Συλλόγου 2751068858 κατά τις ώρες λειτουργίας του.