Αρχική Αργολίδα ΚΚΕ: Δεν αποτελεί έκπληξη ο νέος τρόπος ενίσχυσης του Νοσοκομείου Αργολίδας

ΚΚΕ: Δεν αποτελεί έκπληξη ο νέος τρόπος ενίσχυσης του Νοσοκομείου Αργολίδας

Η διοίκηση του Γ.Ν Αργολίδας προχώρησε σε δημοσίευση που αφορά την νοσηλευτική μονάδα Άργους και ζητάει να προσλάβει ιδιώτες ιατρούς με δελτίο παροχής υπηρεσιών, με πλήρη ή μερική απασχόληση.

Δεν αποτελεί έκπληξη ο «νέος» αυτός τρόπος «ενίσχυσης» των δημοσίων δομών υγείας. Γιατί αποτελεί βασική στρατηγική κατεύθυνση για όλες τις κυβερνήσεις, η σύμπραξη δηλαδή του ιδιωτικού τομέα υγείας με τον (σε μεγάλο βαθμό ήδη εμπορευματοποιημένο) δημόσιο τομέα.

Η κυβέρνηση θέλει, αξιοποιώντας και την πανδημία, να επεκτείνει την ‘’συνεργασία’’ και με ‘’νέους τρόπους’’ όπως χαρακτηριστικά είπε πρόσφατα ο πρωθυπουργός. Ανάμεσα στους ‘’νέους’’ αυτούς ‘’τρόπους’’ είναι και η πρόσληψη ιδιωτών γιατρών με δελτίο παροχής υπηρεσιών για την κάλυψη ‘’έκτακτων αναγκών’’. Αντί δηλαδή να προχωρήσουν σε μονιμοποιήσεις των επικουρικών και να προχωρήσουν σε επιπλέον μόνιμες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, προσπαθούν να εμπλέξουν ακόμη περισσότερο τον ιδιωτικό τομέα στην λειτουργία του ΕΣΥ. Αποδεικνύεται έτσι ότι στέκονται ενάντια στην ανάγκη του λαού για ένα πλήρως στελεχωμένο και αξιοπρεπές σύστημα υγείας, όπως άλλωστε στέκονται ενάντια σε ΚΑΘΕ λαϊκή ανάγκη.

Η άμεση και ουσιαστική λύση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες είναι ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, με επαρκές μόνιμο , με σύγχρονο εξοπλισμό, με βάση τις σημερινές δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας.

ΚΟΒ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ του ΚΚΕ