Αρχική Αργολίδα Θα συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ ο Σύλλογος Καθαριστών Σχολείων Νομού...

Θα συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ ο Σύλλογος Καθαριστών Σχολείων Νομού Αργολίδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Συλλόγου Καθαριστών Σχολείων Νομού Αργολίδας & Ερμιονίδας» αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που αποφάσισε η ΓΣΕΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου για της 10 Ιουνίου ημέρα Πέμπτη, με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του Αντεργατικού Νομοσχεδίου που προωθεί η Κυβέρνηση.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Είναι πλέον καθαρό Το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση εμπεριέχει στοχευμένες νομικές κατασκευές και επικίνδυνες για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες ιδεολογικές ακροβασίες, όπως είναι η επονομαζόμενη ατομική «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας που ουδόλως σχετίζεται με τη γνωστή σε όλους μας διευθέτηση, ούτε βεβαίως εξυπηρετεί πρόσκαιρες – εποχικές ανάγκες επιχειρήσεων οι προωθούμενες αντεργατικές ρυθμίσεις θα αποτελέσουν κόλαφο για το κόσμο της εργασίας, όταν μάλιστα το Υπουργείο Εργασίας μετατρέπει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε Ανεξάρτητη Αρχή, αντί να το αναβαθμίσει, να το εμπλουτίσει και να το θωρακίσει.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Αποκατάσταση της καθολικότητας και της ρυθμιστικής εμβέλειας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργα¬σίας, ως προς το σύνολο των όρων της, μισθολογικών και μη.
• Κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθολικό για όλους/ες τους/τις ερ-γαζόμενους/ες στην Ελλάδα χωρίς εξαιρέσεις. Κατάργηση των απορρυθμιστικών παρεμβάσεων στο ν. 1876/1990 και άμεση επανεκκίνηση χωρίς εμπόδια στη διαδικασία επέκτασης των ΣΣΕ.
• Προστασία και θωράκιση του 8ώρου
• Σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία, προστασία της Κυριακάτικης αργίας, αύξηση του υποχρεωτικού χρόνου ανάπαυσης και αύξηση της αμοιβής της υπερωρίας.
• Κατάργηση όλων των ευελιξιών στο ωράριο εργασίας.
• Αποτελεσματική προστασία της αξιοπρέπειας, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, σωματικής και ψυχικής ανεξάρτητα από τον τομέα όπου παρέχεται η εργασία και το είδος της σύμβασης ή σχέσης εργασίας.

Όλοι στην απεργία 10-6-2021
Η Προεδρος
Βαλεντινα Σαδικου