Αρχική Αργολίδα Η Γεωργική Σχολή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αναζητά στέγη και υποστήριξη στην Αργολίδα

Η Γεωργική Σχολή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αναζητά στέγη και υποστήριξη στην Αργολίδα

Στήριξη από την κοινωνία, την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και φορείς που εμπλέκονται με τον πρωτογενή τομέα θα χρειαστεί το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την λειτουργία μιας νέας προσπάθειας που αφορά την λειτουργία Γεωργικού Σχολείου. Στόχος της σχολής είναι η υποστήριξη και η εκπαίδευση του αγροτικού πληθυσμού αλλά και όσων αναζητούν επιχειρηματικές ευκαιρίες μέσα από τον πρωτογενή τομέα.

Υπεύθυνος για την οργάνωση του εγχειρήματος έχει οριστεί ο αναπληρωτής καθηγητής και πρώην Αντιπρύτανης του ΤΕΙ Πελοποννήσου Δημήτρης Πετρόπουλος.

Ο ίδιος εξηγεί ότι η αρχή του Γεωργικού Σχολείου θα περιλαμβάνει 15 θεματικές ενότητες ώστε να καλυφθεί το μεγάλο μέρος της μαθησιακής ανάγκης που υπάρχει, δίνοντας εξειδικευμένες και σύγχρονες γνώσεις. Σκοπός είναι οι ενδιαφερόμενοι να μειώσουν το κόστος καλλιέργειας, να αυξήσουν την ποιότητα καθώς και την ποσότητα του παραγόμενο προϊόντος.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό που υπάρχει από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου η έναρξη του προγράμματος υπολογίζεται για την 1η Ιουνίου ενώ ο χώρος διεξαγωγής θα είναι οι αίθουσες της Σχολής Γεωπονίας του πρώην ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

Παράλληλα γίνονται ενέργειες για να λειτουργήσει η σχολή και σε άλλους νομούς της Πελοποννήσου μιας και η περιφέρεια στηρίζεται και στον πρωτογενή τομέα. Από αυτήν λοιπόν την προσπάθεια, δεν θα πρέπει να λείπει ούτε και η Αργολίδα που είναι ένας κατ’ εξοχήν αγροτικός νομός με πλούσια εδάφη και έχει ανάγκη από νέες ιδέες.

Να σημειωθεί ότι με την λήξη του προγράμματος το Πανεπιστήμιο χορηγεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.