Αρχική Αργολίδα Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Ύδρας προς τους Πυροσβέστες του Ναυπλίου

Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Ύδρας προς τους Πυροσβέστες του Ναυπλίου

Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης – Ευχαριστίες για την πυρκαγιά που τέθηκε υπό έλεγχο και δρομολόγηση λύσης του επί δεκαετίες ανεπίλυτου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων


Από: Δήμαρχο Ύδρας κ. Γεώργιο Ε. Κουκουδάκη

«Χθες (20/06/2021) κατά τις απογευματινές ώρες εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων. Η κινητοποίηση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου και των υπηρεσιών του Δήμου μας υπήρξε άμεση ενώ ζητήθηκε συνδρομή τόσο από πεζοπόρο τμήμα όσο και από εναέρια μέσα της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες ωστόσο στην περιοχή παραμένουν άνδρες και γυναίκες τις πυροσβεστικής υπηρεσίας για περιφρούρηση.

Το γεγονός που μας προβληματίζει ιδιαίτερα είναι η κλοπή της μπαταρίας από την γεννήτρια του συστήματος πυρόσβεσης στην περιοχή καθώς και η καταστροφή του σωλήνα σύνδεσης με τη δεξαμενή αποθήκευσης νερού. Τα οποία ευτυχώς αντικαταστάθηκαν άμεσα και συνέδραμαν την πυρόσβεση. Τα στοιχεία αυτά θα τεθούν στην κρίση του ανακριτικού της πυροσβεστικής που βρίσκεται ήδη στο Νησί μας.

Οφείλουμε ουσιαστικές ευχαριστίες στα στελέχη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ύδρας (Ιωάννη Γκανατσούλη, Παύλο Κόκκο, Ιωάννη Βούλγαρη, Στέφανο και Νεκτάριο Μαυρομμάτη, Χρήστο Δαλάκο, Νίκο Πλευρίτη, Ματίνα και Πόπη Δηλαβέρη, Κατερίνα Λεμπέση, Μιχάλη Χατζηκωσταντίνου και Γιώργο Σκόρρα) καθώς και στους συνδημότες μας Στράτο Μπίκο, Νικόλαο Κουκουδάκη και Παναγιώτη Παύλου για την ουσιαστική συνδρομή τους. Εγκάρδιο ευχαριστώ οφείλουμε στον υδραυλικό του Δήμου μας κ. Ιωάννη Βούλγαρη και στον οδηγό κ. Αθανάσιο Δασκαλάκη για την ολονύχτια συνδρομή και παρουσία τους στην περιοχή. Ευχαριστίες οφείλονται στον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Μανώλη Καραμήτσο, στον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης κ. Μπελεγρή Ιωάννη και στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστασία Μαυρομμάτη για την συνδρομή τους.

Ουσιαστικές ευχαριστίες οφείλονται επίσης στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, στον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδο, στον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντιστράτηγο κ. Κολουκούρη Στέφανο, στον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου Πύραρχο κ. Αναστάσιο Παππά και στις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρέθηκαν στο Νησί μας.
Μέσα στο 2021 θα δρομολογηθεί η επίλυση του ακανθώδους και επί δεκαετίες ανεπίλυτου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Αυτό συμφέρει την Ύδρα και τους κατοίκους της!»