Αρχική Αργολίδα Διαδικτυακές συναντήσεις για την ψυχική ενδυνάμωση των μαθητών από το Κέντρο Ψυχικής...

Διαδικτυακές συναντήσεις για την ψυχική ενδυνάμωση των μαθητών από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αργολίδας

Στα πλαίσια συνεργασίας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αργολίδας, πραγματοποιήθηκαν δύο διαδικτυακές συναντήσεις με μαθητές και κεντρικό θέμα την «Ψυχική Ενδυνάμωση» μέσα στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε λόγω της πανδημίας του covid-19.

Η πρώτη έλαβε χώρα την Τρίτη 9/3/21 σε μαθητές του 2ου Γυμνασίου Άργους (Γ’ Γυμνασίου), με Υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Γιαννακούλη Γεώργιο. Η δεύτερη την Πέμπτη 11/3/21 σε μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ναυπλίου (Γ’ Λυκείου), με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Δαή Χρύσα.

Οι μαθητές/-τριες , μετά από μια μακρά περίοδο κατ ’οίκον διδασκαλίας, εξέφρασαν ανησυχίες και συναισθήματα που έχουν να κάνουν με τον εγκλεισμό, την έλλειψη επικοινωνίας, την ένταση και την αγωνία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, τον αποσυντονισμό από τη μελέτη των μαθημάτων τους μέσω διαδικτύου, και τη δυσκολία συμμετοχής τους για τόσες πολλές ώρες τόσο στα μαθήματα του σχολείου όσο και του φροντιστηρίου.

Η Παιδοψυχίατρος κ. Παπακωνσταντίνου Αλεξία, και η Νοσηλεύτρια Ψυχικής Υγείας κ. Τσιντζιφάκη Δώρα, απάντησαν στα ερωτήματα και τις ανησυχίες των μαθητών/-τριών και έδωσαν προτάσεις και συμβουλές αντιμετώπισης των προβλημάτων και των ιδιαιτεροτήτων της καθημερινότητας, που επιβάλουν τα μέτρα της πανδημίας Covid-19.