Αρχική Αργολίδα Γυμνό: Συγκλονιστικές ιστορίες και μοναδικές εικόνες από το χωριό της Αργολίδας

Γυμνό: Συγκλονιστικές ιστορίες και μοναδικές εικόνες από το χωριό της Αργολίδας [βίντεο]

Η ομάδα DroneDays gr στο YouTube ξεδιπλώνει ιστορίες του χωριού Γυμνό στην Αργολίδα, ενός υπέροχου οικισμού, οποίος βρίσκεται μέσα στη φύση και είναι δεμένος αρμονικά με το περιβάλλον της περιοχής.

Ο κ. Θωμάς Γλατζίνας, ένας 85χρονος κάτοικος του χωριού, μίλησε στο DroneDays για το Γυμνό, με την ομάδα να καταγράφει με το drone και τον φακό της μοναδικές εικόνες αυτού του πανέμορφου μέρους της Πελοποννήσου.

«Ττο Γυμνό είναι ένα ορεινό χωριό της Αργολίδας πού ανήκει στον Δήμο Άργους-Μυκηνών.

Είναι το σημείο σύζευξης του Φαρμακά από τα ανατολικά με το μεγαλοβουνι και είναι χτισμένο αμφιθεατρικά ενώ μπροστά του εκτείνεται μία πεδινή έκταση με ελιές και αμπελώνες όπου είναι και η κυρία ενασχόληση των κατοίκων της περιοχής.

Οι κάτοικοι του Γυμνού έχουν πλήθος ιστοριών για τον τόπο τους, μία εξ αυτών υποστηρίζουν ότι περίπου το 1800 μ.χ. κατέβηκαν σχεδόν γυμνοί από το όρος του Φαρμακά και όταν είχε πλέον περάσει ο φόβος του Οθωμανού κατακτητή προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι το νερό θα γινόταν δικό τους και δεν θα τους το έπαιρνε το γειτονικό χωριό, το Λεόντιο.

Στο Γυμνό ο τοπικός σύλλογος διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις στην πλατεία της εκκλησίας Αγίας Τριάδας ενώ από την Κοίμηση της Θεοτόκου το νερό φαίνεται να πηγάζει δίπλα από το ιερό.

Επίσης πάνω στο όρος του Φαρμακά βρίσκεται ο Άγιος Δημήτριος εκεί που κάποτε έστεκε όλο το χωριό του Γυμνού πριν κατέβει πιο κάτω στη σημερινή του τοποθεσία.

Ενδιαφέρον οδικό μονοπάτι ξεκινά από το Γυμνό καταλήγοντας στην ξέφρενη φύση του Φαρμακά και ενδείκνυται για ορειβασία ενώ από τον οικισμό περνά και το ράλι Ναυπλίου.

Σημειώνεται πως οι κάτοικοι (περίπου 150 στον αριθμό) δείχνουν ιδιαίτερη αγάπη για το χωριό τους και με προσωπική εργασία αλλά και οικονομική δαπάνη στολίζουν και ομορφαίνουν από γωνιά σε γωνιά τον τόπο τους.

Ευχαριστούμε τον κάτοικο του Γυμνού Αργολίδας κύριο Γλατζίνα Θωμά για τις πολύτιμες πληροφορίες και τις συγκλονιστικές ιστορίες του!

Στο τέλος του βίντεο η απίστευτη και όμως αληθινή ιστορία του καθώς επίσης και η θερμή παράκληση του για ευαισθητοποίηση της περιοχής στο Φαρμακά με τα έλατα που για κάποιο περίεργο και ανεξήγητο λόγο τα τελευταία χρόνια συνεχώς ξεραίνονται», περιγράφει η ομάδα DroneDays.