Αρχική Αργολίδα Αίτημα από τον Δήμο Ναυπλιέων για παραχώρηση 50 στρεμμάτων για την δημιουργία...

Αίτημα από τον Δήμο Ναυπλιέων για παραχώρηση 50 στρεμμάτων για την δημιουργία αθλητικού κέντρου και χώρου εκπαίδευσης

Επίσκεψη στη Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής με σκοπό την παρουσίαση του αιτήματος του Δήμου Ναυπλιέων για παραχώρηση έκτασης 50 στρεμμάτων δίπλα στην παραλιακή οδό Ναυπλίου Νέας Κίου για την ανέγερση αθλητικού κέντρου και χώρου εκπαίδευσης, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων.

Αυτή ήταν και η τρίτη φορά που ο Δήμος Ναυπλιέων απευθύνεται στους αρμοδίους φορείς ώστε να τύχει θετικής κατάληξης το συγκεκριμένο θέμα.

Η πρώτη προσπάθεια έγινε στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στον τότε υπουργό κύριο Κοντονή, όμως ο ανασχηματισμός διέκοψε κάθε επαφή.

Ο Δήμος Ναυπλιέων δια του Δημάρχου κ.Κωστούρου επανήλθε στο υπουργείο Δικαιοσύνης με επίσκεψη στον Υπουργό κύριο Τσιάρα ο οποίος και αντιμετώπισε θετικά το αίτημα για την παραχώρηση του χώρου.

Με την έναρξη των διαδικασιών και την εξέταση του φακέλου διαπιστώθηκε ότι η ακίνητη περιουσία των φυλακών είχε περάσει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στη Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Πραγματοποιήθηκε εκ νέου αίτημα στην Γραμματεία και στην συνάντηση η οποία έγινε σε κλίμα συνεργασίας, δόθηκαν οι απαραίτητες πληροφορίες και απαντήσεις στις ερωτήσεις που έγιναν από την πλευρά της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων μετά απ’ αυτή την εξέλιξη δήλωσε:

«Το αίτημά μας για την παραχώρηση του χώρου θα το διαβιβάσουμε και ως απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η απόκτηση χώρων για αθλητισμό και εκπαίδευση είναι εξαιρετικά σημαντική και έχουμε την πεποίθηση ότι τα αποτελέσματα της προσπάθειας είναι μπροστά μας».