Αρχική Αργολίδα Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στο Ναύπλιο από την...

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στο Ναύπλιο από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021
Γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 23ης Μαρτίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021.

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021
Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2021

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021
Ώρα 08.00: Έπαρση σημαίας της πόλης του Ναυπλίου από διμοιρία του ΚΕΜΧ .

Ώρα 10.30: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τoν κo Μπουμπάρη Νικόλαο, Φιλόλογο – ΓΕΛ Ερμιονίδος .

Ώρα 11.00: Συγκέντρωση των επισήμων στο χώρο του ηρώου της πόλης (Λεωφ. 25ης Μαρτίου απέναντι από την Πυροσβεστική Ναυπλίου) θα ψαλεί επιμνημόσυνη Δέηση, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών , θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, από τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, Βουλευτές Νομού, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ναυπλίου, (εκπροσωπώντας όλους τους ένστολους), Δήμαρχο Ναυπλιέων, Εκπρόσωπο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου και τέλος ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ωρα 17.00: Υποστολή Σημαίας της πόλης από Διμοιρία του ΚΕΜΧ.

Οι κατωτέρω αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες των εξής εκδηλώσεων:

Η Ιερά Μητρόπολις Αργολίδας την οργάνωση των Ιεροτελεστιών.

Το ΚΕΜΧ τις λεπτομέρειες της συμμετοχής του.

Ο Δήμος Ναυπλιέων το σημαιοστολισμό, τη φωταγώγηση, την διακόσμηση της πόλης και την τακτοποίηση του χώρου του ηρώου της πόλης.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας την τήρηση της τάξης γενικά.

Τελετάρχες στις παραπάνω εκδηλώσεις ορίζονται ο κ. Ιωάννης Στάθης, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και ο κ. Στυλιανός Γκουριώτης, υπάλληλος του Δήμου Ναυπλιέων.

Λόγω έξαρσης του κορωνοϊού COVID 19 και των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων