Αρχική Απόψεις - Σχόλια Το ΠΑΣΟΚ, η Ερμιονίδα και οι φατριές

Το ΠΑΣΟΚ, η Ερμιονίδα και οι φατριές

Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύ μεγάλη συζήτηση γύρω από τα ονόματα εκείνα που θα συγκροτήσουν τα ψηφοδέλτια στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν έρθουν αυτές.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος του, ο Νίκος Ανδρουλάκης, μαθαίνουμε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με πολλά στελέχη ανά την Ελλάδα αλλά και με την Επιτροπή συγκρότησης ψηφοδελτίων του κόμματος, έτσι ώστε να μπορέσει να καταφέρει, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αργολίδα ως προς την συγκρότηση των ψηφοδελτίων είναι, πως ενώ υπάρχουν δυνατά και ικανά στελέχη, υπάρχουν εκείνες οι φατριές που δεν τα αφήνουν να αναδυθούν.

Βλέπετε, είναι λίγοι αυτοί στο κόμμα που βάζουν μπροστά το συμφέρον της παράταξης κι ύστερα το προσωπικό.

Ένα από τα δυνατά και νεοφερμένα στελέχη, τουλάχιστον ως προς την δημόσια ενασχόληση είναι κι αυτό του Αναπληρωτή πλέον, γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής της Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Στάπα.

Ο Παναγιώτης, ένας νέος αλλά έμπειρος Νομικός της Ερμιονίδας και του Πειραιά (όπου είναι εγγεγραμμένος στον Δικηγορικό Σύλλογο), ήταν ο δεύτερος σε σταυρούς επιλογής σε όλη την Αργολίδα, κατά την εσωτερική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νομαρχιακής επιτροπής. Μάλιστα, ο ίδιος είχε βγει πρώτος σε ψήφους στον Δήμο Ερμιονίδας. Η αγάπη όμως αλλά και η εμπιστοσύνη πλέον του κόσμου, έχει αρχίσει να μετατρέπεσαι σε γκρίνια, καθώς όπως βλέπουν και διαβάζουν σε δημοσιεύματα, ο άνθρωπος τους, όπως τον αποκαλούν,  δεν φιγουράρει στα ονόματα των πιθανών υποψηφίων.

Ο ίδιος για να είμαστε ειλικρινής, δεν γνωρίζουμε, αν έχει εκφράσει την επιθυμία του, για το αν προτίθεται να κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής, σίγουρα πάντως δεν του έχει ζητηθεί επισήμως.

Βλέποντας λοιπόν όλα αυτά, μέλη αλλά και φίλοι του κόμματος της περιοχής, έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν με το κόμμα, καθώς όπως ξέρουμε, η Ερμιονίδα πάντα στερούταν σοβαρών και ικανών υποψηφιοτήτων σε όλα τα μέτωπα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), όχι όμως γιατί δεν υπήρχαν, αλλά οι φατριές που είπαμε παραπάνω, της Αργοναυπλίας δεν τους επέτρεπαν να αναδειχθούν.

Τα μέλη, οι φίλοι και οι ψηφοφόροι της Ερμιονίδας πρέπει να αντιδράσουν συλλογικά απέναντι στο κόμμα κι όχι σε συζητήσεις καφενειακού τύπου. Το συμφέρον της παράταξης πρέπει να μπει μπροστά! Όταν ήδη άλλα κόμματα, αναζητούν δυνατά στελέχη (και έχουν βρει!) στην περιοχή, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μειονεκτικό έναντι των άλλων Δήμων του νομού όπως και το 2019.

Το 2019, στην Αργολίδα, το ΚΙΝΑΛ είχε πάρει συνολικά ποσοστό 14,84%, στον Δήμο Άργους – Μυκηνών το ποσοστό ανήλθε 14,34%, στον Δήμο Ναυπλιέων, 16,76%, στον Δήμο Επιδαύρου 19,60% και το χαμηλότερο στον Δήμο Ερμιονίδας 8,95%.

Αν λοιπόν, η παράταξη, δεν κατανείμει, ορθά, τα ικανά στελέχη που έχει σε όλο το νομό, το αποτέλεσμα ίσως να είναι καταστροφικό ακόμα και για ολόκληρη την Αργολίδα.

Η δημοσκοπική άνοδος, δεξιότερων και από τη Νέα Δημοκρατία, πολιτικών κομμάτων σε συνδυασμό με την συσσώρευση δυνάμεων σε Ναύπλιο και Άργος, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να χαθεί ακόμα και η έδρα!

Και μην σας φαίνεται περίεργο! Το ζήσαμε το Γενάρη του 2015, όπου στη χώρα κυριαρχούσε το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και ουδείς ασχολήθηκε με την συσπείρωση και ανανέωση της παράταξης στο νομό.

Ας ελπίσουμε, ότι στο τέλος, η λογική θα πρυτανεύσει και κάποιοι δεν θα σκύψουν το κεφάλι στα προσωπικά συμφέροντα των ολίγων.

Π.Τ.