Αρχική Απόψεις - Σχόλια Το άσπρο, μαύρο γράφει ο Γιώργος Χατζόπουλος

Το άσπρο, μαύρο γράφει ο Γιώργος Χατζόπουλος

Και πριν τελειώσει η Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021, λίγες μόνο ώρες μετά την ολοκλήρωση του Παλαμήδειου Άθλου, οι αρνητές της πραγματικότητας, προσπάθησαν να κάνουν το άσπρο – μαύρο.

“Μικρότερη από την αναμενόμενη η επιτυχία του Παλαμήδειου Άθλου 2021, λίγες οι συμμετοχές και όχι ιδιαίτερα πολλοί επισκέπτες” είναι ο τίτλος του άρθρου που βιάζεται κρίνοντας και συγκρίνοντας ανόμοια πράγματα να βγάλει τα ειρωνικά και φυσικά αρνητικά σχόλια του.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή

Γνωρίζουν ότι λόγω της πανδημίας του covid-19 τα δεδομένα είναι διαφορετικά και μη συγκρίσιμα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτείας και συγκεκριμένα με την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή ΓΓΑ και τον ΕΟΔΥ που ενέκριναν το νέο Υγειονομικό Πρωτόκολλο :

Δεν επετράπη φέτος η συμμετοχή, στα σχολεία και στους συλλόγους που άλλες χρονιές έπαιρναν μέρος στον Παλαμήδειο Άθλο ως πολυπληθείς ομάδες παρά μόνο με ατομικές συμμετοχές.

“Τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν δεν επιτρέπουν την συμμετοχή της Σχολικής Κοινότητας στις αγωνιστικές εκδηλώσεις του Παλαμήδειου Άθλου 2021.”

Η συμμετοχή όλων των αθλητών ήταν αυστηρά με βεβαίωση εμβολιασμού ή το πιστοποιητικό νόσησης και μόνο έως στο 5% επιτράπηκε η συμμετοχή σε αθλητές μη εμβολιασμένους (ανήλικοι ή ενήλικοι) με PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών.

Αλλά και στους αριθμούς έκανε λάθος!!! Και τον καλώ να τους ξαναδεί.

Παλαμήδειος Άθλος 256,

10 χλμ 225,

5 χλμ 216,

Ημιμαραθώνιος 192

Σύνολο 889

Είναι απορίας άξιο πώς μπορείς να συγκρίνεις γεγονότα της προ κορονοϊού εποχής (2019-2018-2017) με το σήμερα. Ένα σήμερα επιβαρυμένο ακόμη περισσότερο από τις τελευταίες εξελίξεις όπου τα κρούσματα αυξάνονται και ο κόσμος θορυβείται ακόμη περισσότερο.

Να συγκρίνεις όταν οι προϋποθέσεις και οι κανόνες συμμετοχής έχουν αλλάξει !!!

Η φράση του Δημάρχου ότι “Η συμμετοχή είναι Νίκη και ο Τερματισμός Θρίαμβος!” είναι επίκαιρη όσο ποτέ.

Δεν θα σταθώ στο γεγονός ότι εγκαλεί τη δημοτική αρχή για την μη συμμετοχή της αντιπολίτευσης στις εκδηλώσεις μιας και όλοι γνωρίζουμε ότι η αντιπολίτευση απέχει συστηματικά και μεθοδευμένα τα τελευταία χρόνια, σε μεγάλο βαθμό από όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου, λες και θέλουν να τιμωρήσουν όλους αυτούς που συμμετέχουν, αλλά και παρευρίσκονται από το δήμο μας ή άλλα μέρη.

Θα σταθώ όμως στην ειρωνεία, την έπαρση και την εμπάθεια που διακατέχεται ο λόγος του, μιλώντας για “πασαρέλα και αυτοσυχαρίκια που φλομώσαμε”.

Αφήστε δε που είναι ο μοναδικός δημότης που βλέπει την πραγματικότητα, όταν… σβήνουν τα φώτα!!!