Αρχική Απόψεις - Σχόλια Τι απάντησε η ΔΕΔΔΗΕ στον Α. Πουλά για την διακοπή ρεύματος που...

Τι απάντησε η ΔΕΔΔΗΕ στον Α. Πουλά για την διακοπή ρεύματος που συνέβαλε στην καταστροφή της αγροτικής παραγωγής στις 25/01

Τυχαία βλάβη χαρακτηρίζει η ΔΕΔΔΗΕ την διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε σε πολλές περιοχές της Αργολίδας το βράδυ του παγετού της 25ης Ιανουαρίου 2022 σε απάντηση σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Ανδρέας Πουλάς προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Οι διακοπές στο δίκτυο της ΔΕΗ άφησαν απροστάτευτους τους παραγωγούς της Αργολίδας».

Ειδικότερα η ΔΕΔΔΗΕ μεταξύ άλλων αναφέρει στο έγγραφό της:

«Στις 25.1.2022 και ώρα 21:47 υπήρξε τυχαία βλάβη στον Μετασχηματιστή Νο1 υποβιβασμού Υψηλής τάσης 150 kV προς Μέση τάση 20 kV του υποσταθμού ΑΡΓΟΣ-2, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας οι τέσσερεις (4) ροηφόροι γραμμές από τις οποίες ηλεκτροδοτούνται οι περιοχές Κουτσοπόδι, Φιχτιά, Μπόρσα, Μηκύνες, Ελληνικό, Σκαφιδάκι, Καλαμάκι, Κουρτάκι, Πουλακίδα, Μάνεση και τμήματα των περιοχών Ινάχου, Ήρας και Ανυφίου. Η κινητοποίηση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ ήταν ακαριαία και η ηλεκτροδότηση των παραπάνω περιοχών ξεκίνησε άμεσα προκειμένου να ηλεκτροδοτηθούν σταδιακά μέσω άλλων διασυνδέσεων. Έτσι σε λιγότερο από μισή ώρα είχαν ηλεκτροδοτηθεί άνω του 50% των φορτίων, με το 90% των περιοχών να αποκαθίσταται σε λιγότερο από μία ώρα και η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε όλες τις γραμμές να ολοκληρώνεται στις 23:13. Παράλληλα και παρά το γεγονός ότι το σύνολο των καταναλωτών είχε ηλεκτροδοτηθεί, αρμόδια συνεργεία της Διεύθυνσης Ειδικών Εγκαταστάσεων Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ κατέφτασαν και εργάστηκαν άμεσα στον Υποσταθμό οπότε και επισκεύασαν τη βλάβη και ήδη από τα ξημερώματα επανέφεραν το Μετασχηματιστή σε λειτουργία ώστε να ελαχιστοποιηθεί η οποιαδήποτε επισφάλεια λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων ακολούθως.

                Συμπερασματικά θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ στην μη προβλέψιμη παραπάνω προκληθείσα βλάβη, έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά ενώ σχετικά με την αναφορά περί αποζημιώσεων για την καταστροφή αγροτικών προϊόντων από τον ΔΕΔΔΗΕ, αφενός μεν δεν προκύπτει να σχετίζεται, αφού αναλογικά γρήγορα αποκατάστησε την ηλεκτροδότηση, αφετέρου δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο σύμφωνα και με τον Κώδικα Διαχείρισης του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΕΚ 78/Β/20.01.2017).»