Αρχική Απόψεις - Σχόλια Σχέδιο Πόλης Άργους: Μια περιπέτεια δίχως τέλος

Σχέδιο Πόλης Άργους: Μια περιπέτεια δίχως τέλος

Η πράξη εφαρμογής του σχεδίου για τις περιοχές Γεφύρια-Θεάτρου της πόλης του Άργους κυρώθηκε το 2016. Καλύπτει 1.100 στρέμματα και αφορά 3.277 δικαιώματα (κυριότητες, επικαρπίες, υποθήκες κλπ).

Για την εγγραφή των πράξεων εφαρμογής στο Κτηματολόγιο και την ενημέρωση των κτηματολογικών εγγραφών, προηγείται επεξεργασία των στοιχείων της από τον φορέα που κύρωσε την πράξη, ώστε η μεταφορά τους στην κτηματολογική βάση να γίνει ορθά.

Την επεξεργασία αυτή ο Δήμος Άργους-Μυκηνών ανέθεσε σε δικό του ανάδοχο, ο οποίος πρέπει να ακολουθεί τις προδιαγραφές του Ελληνικού Κτηματολογίου.

Παρά το ότι έχει παρέλθει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, το Κτηματολόγιο επισημαίνει ότι η επεξεργασία των δεδομένων από τον ανάδοχο γίνεται εν μέρει και με αποκλίσεις από τις προδιαγραφές επεξεργασίας.

Αποτέλεσμα:

Με ευθύνη του Δήμου Άργους-Μυκηνών έχουν παγώσει οι πράξεις που αφορούν την διευθέτηση των δικαιωμάτων που προαναφέρθηκαν, δηλαδή ένα μεγάλο μέρος συμπολιτών μας να μην μπορεί να πραγματοποιήσει πράξεις που αφορούν στην ιδιοκτησία του και το σχέδιο να συνεχίζει να καρκινοβατεί.

Είναι αναγκαίο να κινητοποιηθούν ο Δικηγορικός Σύλλογος Ναυπλίου, ο Εφετειακός Σύλλογος Συμβολαιογράφων και οι Σύλλογοι Μηχανικών Αργολίδας που γνωρίζουν το αντικείμενο και σε μεγάλο μέρος τους αφορά, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των συμπολιτών.

Κοινοποίηση προς:

1/ Δικηγορικό Σύλλογο Ναυπλίου

2/ Σύλλογος Συμβολαιογράφων Ναυπλίου

3/ Σύλλογους Μηχανικών

4/ Δήμο Άργους-Μυκηνών

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΟΥΖΟΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου με την παράταξη
«ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ»