Αρχική Απόψεις - Σχόλια Συνάντηση με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδας είχε ο Γιώργος Γαβρήλος

Συνάντηση με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδας είχε ο Γιώργος Γαβρήλος

Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τη διοίκηση της Ένωσης Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδας και να συζητήσουμε τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια του Νομού Αργολίδας, τα οποία δυσχεραίνουν την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού, υποβαθμίζουν τα επίπεδα πυρασφάλειας του Νομού και επιβαρύνουν το πυροσβεστικό προσωπικό.Στα εργασιακά και στα θεσμικά ζητήματα συζητήσαμε για την ανάγκη θέσπισης πληρωμής της υπερεργασίας των πυροσβεστικών υπαλλήλων κυρίως κατά την αντιπυρική περίοδο.

Ανάλογα με το δείκτη επικινδυνότητας (σε περιπολία ή πεζοπόρα) να υπάρξουν τουλάχιστον τέσσερα πρόσθετα ανά μήνα οκτάωρα ως αμοιβή και δώδεκα σε σύνολο κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Η πληρωμή του επιδόματος των 141 ευρώ/μήνα, όπως προβλέφθηκε για τους υπαλλήλους της ΕΜΔΕ, θα πρέπει να επεκταθεί στο σύνολο των πυροσβεστικών υπαλλήλων.

Το σύνολο του προσωπικού θα πρέπει να ενισχυθεί με τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας.Για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την ενίσχυση της πυρασφάλειας του Νομού Αργολίδας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και των Πυροσβεστικών Κλιμακίων με την αναγκαία αναβάθμιση τάξεως. Οι προγραμματισμένες μεταθέσεις, οι αποστρατείες και κάποια προβλήματα υγείας υπαλλήλων, στερούν από την Υπηρεσία το αναγκαίο προσωπικό σε μια περίοδο αυξημένων αναγκών για την Αργολίδα. Συνεπώς, η αύξηση των οργανικών θέσεων στη ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αργολίδας είναι απαραίτητη για την εφαρμογή του Σχεδίου

Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών του Νομού.Η ίδρυση εποχικού Κλιμακίου στην περιοχή ευθύνης της Π.Υ. Άργους, η λειτουργία μόνιμου Κλιμακίου στην Επίδαυρο, η ενίσχυση του στόλου των οχημάτων, η λύση του κτιριακού προβλήματος των εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητες της Πολιτείας για την αντιμετώπιση με επάρκεια και αποτελεσματικότητα των πολλών προκλήσεων και συμβάντων που έχει να αντιμετωπίσει κάθε χρόνο το Πυροσβεστικό Σώμα στις ιδιαίτερες συνθήκες της Αργολίδας.

Τα αιτήματα των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος θα πρέπει να τύχουν ανταπόκρισης και να ικανοποιηθούν από την Πολιτεία, για να μπορεί η Αργολίδα να αντιμετωπίσει με επάρκεια και ασφάλεια τα συμβάντα της αντιπυρικής περιόδου.