Αρχική Απόψεις - Σχόλια Π. Ψυχογυιός : Εναποθέτω τις ελπίδες μου για ένα καλύτερο μέλλον στο...

Π. Ψυχογυιός : Εναποθέτω τις ελπίδες μου για ένα καλύτερο μέλλον στο Νίκο Ανδρουλάκη

Η πολιτική στην Ελλάδα απαξιώθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η νέα γενιά απογοητευμένη γυρίζει τις πλάτες της σε οποιαδήποτε πολιτική διαδικασία ή κουβέντα, έχοντας την άποψη ότι η ενασχόληση με τα κοινά γίνεται πάντα με κίνητρο προσωπικών συμφερόντων. Τα κόμματα με αριβίστικες στρατηγικές έχασαν την αίγλη του παρελθόντος, την στιγμή που πρόσωπα που τα υπηρετούσαν ξεμάκρυναν από τις πραγματικές ανάγκες του ελληνικού λαού και κλείστηκαν σε μια ιδιότυπη γυάλα. Επιπλέον αλαζονικές συμπεριφορές πλήγωσαν τον ελληνικό λαό και τον έκαναν να ξεμακρύνει ακόμα περισσότερο. Οι πολιτικές θέσεις και τα προεκλογικά προγράμματα πολλές φορές ήταν αδειανά πουκάμισα που έμεναν ως απλές υποσχέσεις , τα οποία δεν είχαν πεδίο εφαρμογής στην συνέχεια από τις κυβερνητικές πλειοψηφίες.

Συγχρόνως μετά από την δεκαετή κρίση που πέρασε η χώρα με την επιβολή και άσκηση σκληρών δημοσιονομικών μέτρων, δόθηκε η εντύπωση ότι όσο και να ασχοληθείς με την πολιτική δεν αλλάζει κάτι, μιας και το κουμάντο δεν γίνεται εντός των τειχών. Μετά απ’ όλα αυτά ήταν φυσιολογικό οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να αποστρέφονται την ενασχόληση με την πολιτική και το κράτος και οι κυβερνήσεις του να έχουν χαμηλό δείκτη εμπιστοσύνης, πράγμα που φάνηκε και στην αδυναμία του να πείσει τους πολίτες για την αναγκαιότητα του εμβολιαστικού προγράμματος.

Η πανδημία του κορονοϊού ξεκίνησε παγκόσμια μια κουβέντα για το κοινωνικό κράτος και την προσφορά του στους πολίτες. Έννοιες όπως η δημόσια υγεία ήρθαν στο προσκήνιο και κατέδειξαν την ανάγκη για ενδυνάμωση της σοσιαλδημοκρατικής πρότασης. Μαζί με τα υπόλοιπα παγκόσμια προβλήματα όπως η κλιματική κρίση, το προσφυγικό, το δημογραφικό καθιστούν την Σοσιαλδημοκρατία και τις ιδέες της ως όχημα για να μπορέσουν οι κοινωνίες να σταθούν στα πόδια τους.

Η χώρα μας σήμερα έχει την ανάγκη από μια πολιτική δύναμη που μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες των πολιτών και να απαντήσει σε όλα τα παραπάνω που επηρεάζουν την καθημερινότητα και το μέλλον των πολιτών ΄.Ένα κόμμα προοδευτικό με αξίες και θέσεις. Ένα κόμμα από τα κάτω προς τα πάνω που θα βγάλει στο προσκήνιο την γενιά της κρίσης και θα διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον.

Στις 5 &12 του Δεκέμβρη ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει μια υπέρβαση. Να δώσει μέσω της ψήφου του στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη ,την ευκαιρία σε μια ολόκληρη γενιά να επιστρέψει και να ξανασχοληθεί με την πολιτική . Μια γενιά χωρίς κολλητούς, κουμπάρους, βαρόνους και τζάκια. Μια γενιά που δεν την κρατάνε τα συμφέροντα, μια γενιά που δεν είναι επαγγελματίες της πολιτικής και είναι έτοιμη για ρήξεις και τομές.

Μια νέα παράταξη που θα ξεκινήσει με αυτοοργάνωση ,θα αξιοποιήσει όλα τα στελέχη της και θα διασυνδεθεί πάλι με τα παραδοσιακά στρώματα της κοινωνίας που εξέφραζε η παράταξη μας. Στελέχη καταρτισμένα με κοινωνική αποδοχή που θα έχουν ως προσανατολισμό την ανιδιοτελή προσφορά, μακριά από πελατειακές λογικές του παρελθόντος που πλήγωσαν τον ελληνικό λαό.  

Η υπέρβαση που έχει ανάγκη ο τόπος μας αφορά όλους, όχι μόνο ένα στενό ακροατήριο.

Η 5η του Δεκέμβρη αφορά τον αγώνα για μια άλλη Ελλάδα και σε αυτό το προσκλητήριο οφείλουμε να ανταποκριθούμε.

Συντασσόμαστε #mazi με τον Νίκο Ανδρουλάκη για μια νέα πολιτική εποχή.΄

ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ