Αρχική Απόψεις - Σχόλια Παρέμβαση του Γ. Γκιόλα με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πουλιών στην...

Παρέμβαση του Γ. Γκιόλα με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πουλιών στην εκδήλωση του υγρότοπου

Παγκόσμια ημέρα πουλιών σήμερα, γι’ αυτό συναντηθήκαμε στο μυχό του Αργολικού κόλπου, όπου και σχηματίζεται ο εκτενέστερος  υγροβιότοπος της Ανατολικής Πελοποννήσου. Εκεί λοιπόν στον αλμυρό αλλά και υφάλμυρο βάλτο μας, που διασχίζεται από ρέματα και κανάλια που εκβάλλουν στον Αργολικό συναντηθήκαμε με πολλές δυσκολίες σήμερα. Ανταλλάξαμε απόψεις και προβληματιστήκαμε για το πώς πρέπει να προστατευθεί ο υγρότοπος αυτός που είναι ο μεγαλύτερος στην Ανατολική Πελοπόννησο και αποτελεί το σημείο διέλευσης και στάθμευσης πολλών ειδών αποδημητικών πουλιών τις περιόδους της Άνοιξης και του Φθινοπώρου.

  Παράλληλα μας απασχόλησε και το θέμα της ύπαρξης ρυπογόνων και άλλων οχλουσών  εγκαταστάσεων (Πυρηνελαιουργεία, βιολογικός καθαρισμός κ.α.)

  Στη σύντομη παρέμβασή του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλαςυπενθύμισε την υπάρχουσα μελέτη του έργου κατασκευής ήπιου πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου διατρέχοντος την παραλία του Αργολικού κόλπου, που συντάχθηκε με ανάθεση από την Περιφεριακή Διοίκηση Αργολίδας.

 Η μελέτη αυτή είναι σκόπιμο να επικαιροποιηθεί περιλαμβάνοντας και τα απαραίτητα και αναγκαία στοιχεία για να λειτουργεί και ως παρατηρητήριο πτηνών και επιβάλλεται να εξευρεθούν και δεσμευτούν οι αναγκαίοι πόροι για τη σύντομη κατασκευή του.

  Το έργο αυτό, πέραν της περιβαλλοντικής ωφέλειας και αξίας αναμένεται να προσφέρει και προστιθέμενη τουριστική και οικονομική αξία στην περιοχή.