Αρχική Απόψεις - Σχόλια Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τη μη αποτύπωση των ψηφισθεισών εκπτώσεων για...

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τη μη αποτύπωση των ψηφισθεισών εκπτώσεων για αγροτικό ρεύμα σε λογαριασμούς αγροτών με ανεμομείκτες

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρεκα με θέμα τη μη αποτύπωση των ψηφισθεισών εκπτώσεων για αγροτικό ρεύμα σε λογαριασμούς αγροτών με ανεμομείκτες.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Με νέα μου Ερώτηση, και μετά από διαμαρτυρίες αγροτών, επανέρχομαι στο πρόβλημα της μη αποτύπωσης της ψηφισθείσας έκπτωσης στη ρήτρα για το αγροτικό ρεύμα σε λογαριασμούς αγροτών στην Αργολίδα που έχουν χρησιμοποιήσει ανεμομείκτες για την προστασία των καλλιεργειών τους κατά την περίοδο θερμοκρασιών παγετού.

Εκ νέου επισημαίνω ότι οι ανεμομίκτες, καθαρά αγροτικές εγκαταστάσεις με μεγάλη κατανάλωση ρεύματος, είναι για τα εσπεριδοειδή της Αργολίδας εντελώς απαραίτητοι καθώς μειώνουν τον κίνδυνο από τον παγετό που εκδηλώνεται ολοένα και συχνότερα τα τελευταία χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Η μη αποτύπωση των θεσπισμένων εκπτώσεων, σύμφωνα με διαμαρτυρίες καλλιεργητών, θέτει σε κίνδυνο την οικονομική βιωσιμότητα μεγάλου αριθμού παραγωγών στην Αργολίδα σε μια συνθήκη ιδιαίτερα δύσκολη.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

  1. Για ποιο λόγο δεν αποτυπώνεται η ψηφισθείσα έκπτωση στη ρήτρα για το αγροτικό ρεύμα και στους λογαριασμούς των αγροτών με ανεμομείκτες.
  2. Πώς θα διορθωθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα».