Αρχική Απόψεις - Σχόλια Παν. Ψυχογυιός: Η παρακαταθήκη του 1821 να μας εμπνεύσει για τις σύγχρονες...

Παν. Ψυχογυιός: Η παρακαταθήκη του 1821 να μας εμπνεύσει για τις σύγχρονες διεκδικήσεις

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.Το Έθνος και ο Λαός γιορτάζει.

▪ Με συγκίνηση και περηφάνια γιορτάζουμε την επέτειο της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

▪ Τιμούμε τους ήρωες, που με τις θυσίες τους επέτρεψαν σε όλους εμάς τους νεότερους να ζούμε ελεύθεροι. Τιμούμε τον καταπιεσμένο ΛΑΟ που ξεσηκώθηκε και πολέμησε για τη Λευτεριά του ενάντια στον τουρκικό ζυγό.

▪ Αγώνας για την Λευτεριά ,την Δημοκρατία ,την ισονομία και την λαϊκή κυριαρχία. Αγώνας για το ΕΘΝΟΣ και την ανεξαρτησία, εμπνευσμένος και ποτισμένος με τις αρχές της Γαλλικής Επανάστασης και του Διαφωτισμού.

▪ Αγώνας που είναι διαρκής γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο. Κεκτημένα που στο πέρασμα του χρόνου αμφισβητήθηκαν αλλά ποτέ δεν έσβησαν από την καρδιά και το νου του ΛΑΟΥ, που πάντα με τους αγώνες του διεκδικούσε τα ιδανικά που χάραξε βαθιά μέσα του η Επανάσταση του 1821.

▪ Σήμερα, όλοι εμείς οι νεότεροι πρέπει να δώσουμε την υπόσχεση για την μεταλαμπάδευση των δημοκρατικών ιδεών και της θυσίας της Επανάστασης του 1821 στις επόμενες γενιές . Να δώσουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική και ανεξάρτητη, να παλέψουμε για τις σύγχρονες διεκδικήσεις πιστοί στα ιδανικά και στις παρακαταθήκες που μας άφησαν ως κληρονομιά οι Ήρωες του 1821.

Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε όλη την οικουμένη. Σε όσους μας αγαπούν και μας θαυμάζουν και σε όλους όσους στέκονται δίπλα μας σε όλες τις δύσκολες στιγμές.