Αρχική Απόψεις - Σχόλια Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας καλεί σε 24 απεργία για τα...

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας καλεί σε 24 απεργία για τα Ειδικά Σχολεία

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας καλεί όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στα Ειδικά Σχολεία του Νομού μας να πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισε η Δ.Ο.Ε. για την Πέμπτη 18-03-2021 για τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στα Ειδικά Σχολεία της χώρας.

Απαιτούμε:

– Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς και να ξεκινήσουν επιτέλους οι εμβολιασμοί στους εργαζόμενους στα Ειδικά Σχολεία.

– Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις, αλλά να υπάρξει και φροντίδα των πασχόντων.

– Να έχουν όλα τα σχολεία Νοσηλευτή.

– Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα, να αξιοποιηθούν τα κλειστά σχολεία και κάθε υποδομή για να μην συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι.

– Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό καθαριότητας για να καλύπτονται, τουλάχιστον επαρκώς, τα υγειονομικά πρωτοκόλλα.

– Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη μεταφορά των μαθητών. Να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος.

– Να συνεχίζονται οι αναγκαίες επιστημονικές παρεμβάσεις με ευθύνη του Υπουργείου για τους μαθητές των σχολείων στα οποία αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία.