Αρχική Απόψεις - Σχόλια Δημήτρης Κρανιάς: Αυτοάμυνα

Δημήτρης Κρανιάς: Αυτοάμυνα

Το ευκολότερο πράγμα είναι η κριτική στους άλλους. Προφανώς και έχουν γίνει λάθη, αστοχίες και παραλείψεις. Σίγουρα ορισμένοι έχουν να προτείνουν καλύτερους σχεδιασμούς και διορθώσεις «εν κινήσει». Και πάντα ο τελευταίος γιατρός είναι ο καλύτερος.

Σήμερα όμως είμαστε εδώ. Σήμερα ανακοινώθηκαν 78 απώλειες ζωής, 749 διασωληνομένοι, 562 εισαγωγές στα νοσοκομεία (σε μια μέρα αύξηση 25%) ενώ έχουν ολοκληρωθεί 652.934 εμβολιασμοί (δύο δόσεις).

Αύριο ανοίγει μια σειρά δραστηριοτήτων με αναμενόμενες επιπτώσεις. Από αύριο το lockdown που έμεινε μόνο στα χαρτιά γίνεται «ελευθερία» με χαρτιά. Από αύριο η ατομική ευθύνη γίνεται αυτοάμυνα. Περισσότερο από ποτέ όλοι μας οφείλουμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας στο μέγιστο βαθμό για εμάς, τις οικογένειές μας, τους φίλους μας, την κοινωνία μας. Η ειλικρίνεια και η διαφάνεια στη δημόσια υγεία, στην οικονομία και τις επιπτώσεις στην κοινωνία θα ήταν το καλύτερο μέσο για την αποδοχή των οποιωνδήποτε μέτρων. Τα αντιφατικά μηνύματα, οι αντικρουόμενες πληροφορίες και τα μέτρα στο αντίθετο ρεύμα των γεγονότων έχουν μερίδιο ευθύνης αλλά δεν μπορούν να αποτελούν κοινωνικό άλλοθι της ανευθυνότητας. Από αύριο οι πολίτες είναι σε αυτοάμυνα και οφείλουν να ασκήσουν την τέχνη της φυσικής, οικονομικής και κοινωνικής επιβίωσης.

Υ.Γ. Αυτήν τη φορά δεν έψαξα κάποιο έργο τέχνης να ‘κοσμήσω’ την αυτοάμυνα γιατί η τέχνη του μέτρου χάθηκε στις παραδοξότητες και την υποκρισία της πραγματικότητας που βιώνουμε.

* Ο Δημήτρης Κρανιάς υπήρξε πρώην Βουλευτής Αργολίδας με την ΝΔ