Αρχική Απόψεις - Σχόλια Γ. Γκιόλας: Λίγα λόγια κι από καρδιάς στην εκδήλωση ονοματοδοσίας της πλατείας...

Γ. Γκιόλας: Λίγα λόγια κι από καρδιάς στην εκδήλωση ονοματοδοσίας της πλατείας Αδαμίου σε πλατεία «Δημητρίου Κωστόπουλου»

Ο παριστάμενος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο του τιμώμενου Δημητρίου Κωστόπουλου.

Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Γκιόλας ανέφερε ότι:

  Σε εκδήλωση για την ονοματοδοσία της πλατείας της Κοινότητας Αδαμίου του Δήμου Επιδαύρου σε πλατεία «Δημητρίου Κωστόπουλου» προσκληθήκαμε από το δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη, την περασμένη Δευτέρα 19 Ιουλίου στον ίδιο χώρο της κεντρικής πλατείας του χωριού.

  Η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου του Αδαμίου καθώς και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Επιδαύρου υπήρξε εύστοχη, απόλυτα σωστή και δικαιολογημένη, απέδωσε την αρμόζουσα τιμή και τον προσήκοντα σεβασμό στον άνθρωπο, τον ενεργό πολίτη τον τιμηθέντα από τους συγχωριανούς  επί πολλές θητείες ως κοινοτικό και δημοτικό σύμβουλο και ιδιαίτερα ως Πρόεδρο της Κοινότητας Αδαμίου.

  Ο Δημήτρης Κωστόπουλος που έφυγε από τη ζωή απρόσμενα και αναπάντεχα το 2015, σε ηλικία μόλις 63 ετών υπηρέτησε το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αου βαθμού επί μακρό διάστημα που υπερέβαινε την τριακονταετία.

  Υπήρξε ένας δραστήριος, δυναμικός και μαχητικός πολίτης που πάντοτε έθετε ως προμετωπίδα και στόχο των αγώνων του το καλό του χωριού και τη βελτίωση των συνθηκών των συμπολιτών του.

  Από τις σκέψεις, τους στόχους και τις δραστηριότητές του ουδέποτε υπήρξε κριτήριο ιδιοτελές και ουδέποτε  έθεσε την προβολή του ως αυτοσκοπό να κατάσχει τιμές και αξιώματα.

  Παράλληλα και στην προσωπική του ζωή υπήρξε ένας δραστήριος και επιτυχημένος επιχειρηματίας. Δημιούργησε μια δεμένη και μονιασμένη οικογένεια που όλοι μαζί  με την αγαπημένη του σύζυγο τη Σοφία, σαν τον κινητήριο νου και τα τέσσερα επίσης δραστήρια  και δημιουργικά παιδιά τους, επεκτείνουν και βελτιώνουν την επιτυχημένη επιχείρησή τους, που από κοινού δημιούργησαν.

  Συγκινητική ήταν η πάνδημη συγκέντρωση των συγχωριανών του στην ημέρα τιμής και μνήμης στο Δημήτρη Κωστόπουλο.

  Η προσέλευσή τους ήταν πηγαία και αυθόρμητη αναγνωρίζοντάς τον ως γνήσιο, έντιμο και αγωνιστή και κυρίως ως αναμορφωτή του χωριού τους. Τα έργα που φέρουν τη σφραγίδα του, αυτού και των άλλων συνεργατών του ήταν πολλά και αξιόλογα. Η κατασκευή της ίδιας της κεντρικής πλατείας, που από τώρα πλέον θα φέρει το όνομά του, η αποκατάσταση του παλιού πέτρινου Δημοτικού σχολείου, η κατασκευή Νηπιαγωγείου, κοινοτικού γηπέδου, η διάνοιξη δύο γεωτρήσεων, η κοινοτική και αγροτική οδοποιΐα.

  Όλα αυτά και άλλα πολλά που γνωρίζουν καλύτερα οι συμπολίτες του αποτυπώνουν με τον καλύτερο και αψευδέστερο τρόπο το Δημήτρη Κωστόπουλο ως το γνήσιο αντιπρόσωπο και τον άνθρωπο που αυτοδίκαια μπορεί και είναι δίκαιο να χαρακτηρίζεται ως «κοινοτιστής», με την έννοια του ενεργού πολίτη που είναι προσηλωμένος στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του τόπου του, του χωριού του.

 Ακολουθεί  το βίντεο με τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση ο Γ. Γκιόλας: