Αρχική Απόψεις - Σχόλια Γ. Γκιόλας: Επίσκεψη ενδιαφέροντος για τα προβλήματα του νομού ή προεκλογική καμπάνια...

Γ. Γκιόλας: Επίσκεψη ενδιαφέροντος για τα προβλήματα του νομού ή προεκλογική καμπάνια η επίσκεψη Κεραμέως;

  Η επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στο νομό Αργολίδας την Τετάρτη θα περίμενε κανείς –εύλογα- να είναι αφιερωμένη στο αντικείμενο της κ. Υπουργού, δηλαδή την Εκπαίδευση. Όμως, ουδείς απλός πολίτης μπόρεσε να αντιληφθεί το σκοπό της επίσκεψης, πέραν ίσως των κομματικών στελεχών, οι οποίοι προετοιμάζονται για την εκλογική αναμέτρηση και φυσικά «κόπτονται» για τη διατήρηση των κεκτημένων μέσω της εξουσίας.

  Όμως, η εκπαιδευτική κοινότητα αντιμετωπίζει πλήθος προβλημάτων, από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο και η ίδια και η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι καθόλου άμοιρες ευθυνών. Ουδείς γονέας λησμόνησε την στάση της στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όπου ο αριθμός των μαθητών αυξήθηκε αντί να μειωθεί ανά τάξη, τις ανεπανάληπτες γκάφες με μάσκες, παγουρίνα και «σκόιλ ελικικού», τις δεκάδες απ’ευθείας αναθέσεις σε ημετέρους, τις παλινωδίες σε test και κλείσιμο Σχολείων αλλά και την πεισματική της άρνηση να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες προσλήψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.  Οι δε Αργείοι, ακόμη περιμένουν την εξήγηση της απόρριψης για τη δημιουργία του Πανεπιστημιακού Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας στην πόλη τους, κάτι που είχε έτοιμο η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

  Θα περίμενε ίσως κανείς να εξηγήσει τα τελευταία της κατορθώματα με την επέκταση της λειτουργίας του Ολοήμερου μέχρι τις 6 αλλά και την παρουσία των ΜΑΤ στα Πανεπιστήμια, κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση ολόκληρης της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Όχι. Προτίμησε να περιηγηθεί σε ένα(1) μόλις Σχολείο, αγνόησε επιδεικτικά τον βραβευθέντα δάσκαλο στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Δημητρίου, για να επισκεφθεί προς ενημέρωση για την πρόοδο των έργων σε μέρη όπου εκτελούνται εργασίες από άλλους φορείς. Τέλος, ολοκλήρωσε την αποστολή της, με μία «κλειστή» για κοινό και δημοσιογράφους (!) συνάντηση με τοπικά στελέχη, γεγονός που απέδειξε όχι μόνο το πραγματικό σκοπό της επίσκεψης, αλλά και κατέδειξε τον πανικό που βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο, βλέποντας την αγανάκτηση του κόσμου απέναντι σε όσα βιώνει με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και διαπιστώνοντας την –πραγματική- δημοσκοπική κατάρρευσή του.

  Ο νομός Αργολίδας βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλά και σοβαρά προβλήματα που απαιτούν λύση με μια άλλη πολιτική. Οι εκλογές που θα γίνουν σύντομα θα φέρουν και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην πρώτη θέση, αφού το άριστο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδείχτηκε μια επικοινωνιακή πομφόλυγα που πολλαπλασίασε τα προβλήματα του ελληνικού λαού, αντί να δώσει λύσεις. Γι’ αυτό και πάλι επιχειρούν επικοινωνιακά να κοροϊδέψουν, βασιζόμενοι στην εικόνα αποφεύγοντας την ουσία. Τα χαμόγελα μπροστά στους φακούς είναι παντελώς προσποιητά όταν ο πολίτης ΔΕΝ μπορεί να έχει τα απαραίτητα, ΔΕΝ μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του, ΔΕΝ μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον και να ζει στην ανασφάλεια.

  Δυστυχώς, άλλη μία επίσκεψη Υπουργού στο νομό μας συνοδεύτηκε από το απόλυτο «τίποτα».