Αρχική Απόψεις - Σχόλια Γ. Γκιόλας: Ανισοβαρής και αδικαιολόγητη η απόφαση της κυβέρνησης για μεταφορά του...

Γ. Γκιόλας: Ανισοβαρής και αδικαιολόγητη η απόφαση της κυβέρνησης για μεταφορά του ΕΦΚΑ Άργους στο Ναύπλιο

Η πληροφορία που εσχάτως διέρρευσε για μετακίνηση αριθμού υπαλλήλων του ΕΦΚΑ Άργους στο Ναύπλιο και ίσως των βασικών λειτουργιών της Υπηρεσίας, μεθοδεύτηκε εντελώς αιφνιδιαστικά, αψυχολόγητα και χωρίς προφανή, βάσιμη και αιτιολογημένη στόχευση από την Κεντρική Διοίκηση του Οργανισμού.

Η σπασμωδικότητα και ο κατεπείγον χαρακτήρας της δικαιολογημένα προσκρούει στο λαϊκό αίσθημα του Αργολικού λαού και ιδίως στους πολίτες του Δήμου Άργους Μυκηνών που συναλλάσσονται  και εξυπηρετούνται από την Υπηρεσία του ΕΦΚΑ Άργους.

  Παρόμοιες μονομερείς, αυταρχικές και άδικες κινήσεις θεωρούνται απαράδεκτες.

  Το σύνολο του λαού της Αργολίδας και κυρίως όσοι αναμένουν να λάβουν τη σύνταξή τους, που συμπεριλαμβάνονται στους 300.000 και πλέον ασφαλισμένους της χώρας που δεν τους έχουν καταβληθεί οι συνταξιοδοτικές παροχές (κύριες,  επικουρικές συντάξεις και εφ άπαξ), βρίσκονται στην αναμονή για μήνες μέχρι και πολλά χρόνια και δεν μπορούν να επιβιώσουν, άλλα περίμεναν.

  Διαψεύδονται βάναυσα οι υποσχέσεις ότι «οι νέες συντάξεις θα βγαίνουν με το πάτημα ενός κουμπιού».

 Η σχετική φράση του προηγούμενου υπουργού Εργασίας  κ. Βρούτση αποδείχθηκε πομφόλυγας!

  Δικαιολογίες πλέον δεν υπάρχουν. Δύο χρόνια από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Ν. Δ. μας φούσκωσαν με αέρα κοπανιστό!