Αρχική Απόψεις - Σχόλια Ανδριανός στη Βουλή: Να αντιμετωπιστούν συστηματικά τα έντονα προβλήματα που προκαλεί ο...

Ανδριανός στη Βουλή: Να αντιμετωπιστούν συστηματικά τα έντονα προβλήματα που προκαλεί ο υπερπληθυσμός των αγριόχοιρων στην Αργολίδα

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά με θέμα την ανάγκη συστηματικής αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκαλεί ο υπερπληθυσμός αγριόχοιρων στην Αργολίδα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Το τελευταίο διάστημα, λόγω της υπερβολικής αύξησης του πληθυσμού των αγριόχοιρων, αγέλες των ζώων δημιουργούν έντονα προβλήματα στην Αργολίδα καθώς σχεδόν καθημερινά κατεβαίνουν στα πεδινά όπου προξενούν μεγάλες ζημιές στους παραγωγούς, τόσο στις καλλιέργειες όσο και στα συστήματα άρδευσης, αλλά και μπαίνουν σε πόλεις και χωριά, γεγονός που προκαλεί την εύλογη ανησυχία των κατοίκων για την ασφάλειά τους.

Η επικινδυνότητα αφορά και την οδική ασφάλεια. Ενδεικτικό του προβλήματος είναι το τροχαίο ατύχημα που προκλήθηκε στη Νέα Εθνική Οδό Ναυπλίου-Μυκηνών όταν οδηγός συγκρούστηκε με αγριόχοιρο με αποτέλεσμα ευτυχώς μόνο υλικές, αν και σημαντικές, ζημιές στο όχημα.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

  1. Με ποιες ενέργειες θα αντιμετωπιστούν συστηματικά τα έντονα προβλήματα που προκαλεί ο  υπερπληθυσμός αγριοχοίρων στην Αργολίδα».