Αρχική Απόψεις - Σχόλια Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου: Πρόταση για την Δακοκτονία

Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου: Πρόταση για την Δακοκτονία

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ  2021

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας έχουμε καταθέσει την ακόλουθη πρόταση απόφασης για τα θέματα δακοκτονία του 2021. Ελπίζουμε να γίνει επιτέλους απόφαση του  Περιφερειακού Συμβουλίου  Πελοποννήσου .Με την πρόταση μας καλούμε και προκαλούμε και  όλους τους βουλευτές της Πελοποννήσου και όλες τις Κ.Ο. όλων των κομμάτων να   καταθέσουν κοινή  πρόταση- τροπολογία  στη Βουλή   ζητώντας  να ικανοποιηθούν  τα ανωτέρω  δίκαια αιτήματα μας  .

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

«Επειδή   η κατανομή της χρηματοδότησης ύψους   4.285.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την δακοκτονία 2021    δεν επαρκεί  να γίνουν 4  ψεκασμοί σε όλες  τις Π.Ε. όπως επίσης είναι αδύνατον να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις τέλη Μαΐου έως αρχές Ιουνίου, ώστε να γίνει έγκαιρα ο πρώτος ψεκασμός  το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Επειδή έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών μας και τη ποιότητα του έξτρα παρθένου ελαιολάδου μας

Ζητάμε από την κυβέρνηση :

1)        Συμπληρωματική χρηματοδότηση του προγράμματος 1.215.000 ευρώ ώστε να φτάσει στα 5.500.000   ευρώ  για  να μπορούν να γίνουν 4 ψεκασμοί σε όλες  τις Π.Ε. αλλά και  να  καλυφθούν όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του  προγράμματος.

2)   Να επικαιροποιηθείάμεσα το άρθρο 44 του Ν. 4325 ΦΕΚ 47/Α/11-5-2015 όπως έγινε και πέρυσι ώστε να ισχύσει και το 2021  και να ισχύει κάθε έτος, ώστε να  επιτρέπεται η εκτέλεση των σχετικών υπηρεσιών στους προσωρινούς μειοδότες.

    3)        Να επιταχυνθεί η έκδοση της απόφασης για να γίνουν έγκαιρα οι προσλήψεις μέσω του ΑΣΕΠ.

4)   Να διπλασιαστεί σχεδόν αριθμός των γεωπόνων δακοκτονίας ώστε να φτάσει  στα επίπεδα του 2010 για να μπορεί  να γίνεται επαρκής έλεγχος και σωστή εκτέλεση του προγράμματος.  

     5) Να επανέλθει  η δυνατότητα μετακινήσεων των γεωπόνων δακοκτονίας σύμφωνα με τις ανάγκες εκτέλεσης  του προγράμματος ώστε να  μπορούν να γίνονται εντατικοί έλεγχοι  και φυσικά να αμείβονται για το σύνολο των μετακινήσεων  τους .

Τέλος το ΠΕΣΥΠ καλεί  όλους τους βουλευτές της Πελοποννήσου και όλες τις Κ.Ο. όλων των κομμάτων να καταθέσουν κοινή  πρόταση- τροπολογία  στη Βουλή  ζητώντας  να ικανοποιηθούν  τα ανωτέρω  δίκαια αιτήματα μας .

Θανάσης Πετράκος
Δημοσθένης Δρούγκας