Αρχική Απόψεις - Σχόλια Γ. Ανδριανός: Ποια είναι η πορεία του σχεδίου πόλης του Άργους

Γ. Ανδριανός: Ποια είναι η πορεία του σχεδίου πόλης του Άργους

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη ΒουλήΕρώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη με θέμα την πορεία και το χρονοδιάγραμμα της μεταγραφής της πράξης εφαρμογής της επέκτασης του σχεδίου πόλης του Άργους (νότιο τμήμα) στην ηλεκτρονική βάση του Εθνικού Κτηματολογίου.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Σε συνέχεια των προηγούμενων σχετικών ενεργειών μου, αλλά και της σύσκεψης που πραγματοποιήσαμε με τη συμμετοχή του Υπουργού του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, του Υφυπουργού αρμόδιου για ειδικά ψηφιακά έργα και το Κτηματολόγιο κ. Γιώργου Στύλιου, και του Αντιδημάρχου Άργους-Μυκηνών κ. Παναγιώτη Παπαϊωάννου διά της παρούσης ζητώ να ενημερωθώ για την πορεία και το χρονοδιάγραμμα της μεταγραφής της πράξης εφαρμογής της επέκτασης του σχεδίου πόλης του Άργους (νότιο τμήμα) στην ηλεκτρονική βάση του Εθνικού Κτηματολογίου.

Η ανάγκη της ολοκλήρωσης της εν λόγω διαδικασίας είναι μεγάλη, προκειμένου να αποδοθούν οι τελικές-νέες ιδιοκτησίες στους πολίτες του Άργους και να μπορούν από δω και στο εξής να συντάσσουν οποιαδήποτε δικαιοπραξία (συμβόλαια, προσημειώσεις κλπ) και να εκδοθούν οικοδομικές άδειες, και γι’ αυτό πρέπει να εξεταστεί και η παράταση της ορισθείσας υφιστάμενης χρονικής προθεσμίας.

Κατόπιν αυτού,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

  1. ».