Αρχική Απόψεις - Σχόλια Γιώργος Καραϊβάζ – Η άκρη του νήματος

Γιώργος Καραϊβάζ – Η άκρη του νήματος

Γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά, θα γραφτούν και θα ειπωθούν ακόμα περισσότερα..

Η ουσία βρίσκεται μέσα σε ένα κείμενο από τα εκατοντάδες που είχε γράψει, εκεί είναι η άκρη του νήματος. Σε ένα κείμενο που το χαρακτήρισε ως κατευόδιο ενός φίλου του όπως αναφέρει στο τέλος. Δεν φανταζόταν όμως ότι αυτό το κατευόδιο, θα ήταν η αρχή του δικού του τέλους..

Δεν ξέρω αν ποτέ θα μάθουμε την αλήθεια, όπως δεν την μάθαμε και για τον Σωκράτη Γκιόλια και ας έχουν περάσει 11 χρόνια. Το σίγουρο είναι ότι η αλήθεια ”κρύβεται” σε μια παράγραφο από έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την δημοσιογραφία 32 χρόνια με τα 25 απ’ αυτά στο αστυνομικό ρεπορτάζ.

‘’Η ζωή είναι ένας απροσδιόριστης μορφής και τροχιάς κύκλος. Μέσω του Δημήτρη, γνώρισα κι έναν άλλο Δημήτρη και δια μέσω αυτών, γνώρισα πολύ καλά την παιδιάστικα αφελή μέχρι τότε προσέγγιση μου, στο πως λειτουργεί το σύστημα. Μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογραφικά μεγαλοστελέχη, εκκλησία, αστυνομία, δικαιοσύνη, κακοποιοί. Περιπεπλεγμένοι σ’ ένα κύκλο δυναστείας και καταδυνάστευσης των αφελών ρομαντικών οδοιπόρων -κατά παράφραση του Ρουσσώ- που εν πολλοίς συγκροτούν το μεγάλο κοινωνικό στρώμα. Ένας κύκλος που όλοι γνωρίζουν όλους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κυκλοφορία και το ξέπλυμμα του μαύρου χρήματος. Έτσι είναι η ζωή, όπως πλέον την έμαθα και αδυνατούσα να δω, μέχρι που γνώρισα τους δύο Δημήτρηδες.’’

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του από το bloko.gr

Π.Τ