Αρχική Απόψεις - Σχόλια Γιάννης Ανδριανός: Να δοθεί παράταση για τη συμπλήρωση ωρών επαναπιστοποίησης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Γιάννης Ανδριανός: Να δοθεί παράταση για τη συμπλήρωση ωρών επαναπιστοποίησης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα με θέμα την ανάγκη παράτασης για τη συμπλήρωση των ωρών επαναπιστοποίησης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Όπως ενημερώθηκα, λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας και της αδυναμίας οργάνωσης εκπαιδευτικών ημερίδων επαναπιστοποίησης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, πολλοί επαγγελματίες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χάσουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Καθίσταται γι’ αυτό επιτακτική η εξέταση της δυνατότητας χορήγησης εύλογης παράτασης του χρονικού περιθωρίου παρακολούθησης ψηφιακών ημερίδων για τη συμπλήρωση των απαιτούμενων ωρών.

Άλλωστε, έχουν αναβληθεί επ’ αόριστο οι εξετάσεις που είχαν προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο του 2001 για την ανάκτηση της άδειας Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή, χωρίς να είναι προς το παρόν εφικτό να γίνουν οι εξετάσεις λόγω της πανδημίας.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Αν εξετάζεται θετικά η χορήγηση παράτασης για τη συμπλήρωση των ωρών επαναπιστοποίησης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών προκειμένου να μη χάσουν επαγγελματίες την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος χωρίς δική τους υπαιτιότητα».