Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Τ.Χειβιδόπουλος: Για το έργο κόμβος Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες εργάσθηκαν...

Τ.Χειβιδόπουλος: Για το έργο κόμβος Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες εργάσθηκαν δύο δεκαετίες οι Αιρετοί του Νομού Αργολίδας

Σήμερα βλέπουμε το τελικό αποτέλεσμα προσπαθειών δύο δεκαετιών.

Επειδή πολλά λέχθηκαν και γράφτηκαν για το σημαντικό έργο βελτίωσης του δρόμου κόμβος Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες, προϋπολογισμού 48.850.00 ευρώ, που υποβλήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς ένταξη στο ΠΕΠ 2014 – 2020 και πιστεύοντας ακράδαντα ότι η συνέχεια των πράξεων της αυτοδιοίκησης είναι σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη του τόπου, οφείλω να διευκρινίσω τα παρακάτω:

• Η μελέτη του συγκεκριμένου έργου «βελτίωση του δρόμου κόμβος Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες», δόθηκε επί θητείας του Β. Σωτηροπούλου και ολοκληρώθηκε επί της θητείας του Π. Τατούλη.

• Λόγω των αποφάσεων του ΚΑΣ (που άλλαξαν την φιλοσοφία και τον προϋπολογισμό του έργου) χρειάσθηκε η συμπληρωματική μελέτη για δυο τεχνητά τούνελ τύπου cut and cover, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα από την σημερινή Περιφερειακή Αρχή.

• Το έργο αυτό αποκαθιστά μια αδικία για την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και αποτέλεσε δέσμευση και των δυο προηγούμενων Πρωθυπουργών Αντ. Σαμάρα κι Αλ. Τσίπρα.

Δεν προχώρησε αίτηση χρηματοδότησης, λόγω ωρίμανσης της μελέτης .

• Σε συνδυασμό με το έργο «Αγ. Ελεούσα – Αρκαδικό», του οποίου ολοκληρώθηκε όπως έμαθα η επικαιροποίηση της μελέτης, που ξεκίνησε επί Νομαρχίας Τ. Σαλεσιώτη κι ολοκληρώθηκε επί Νομαρχίας Β. Σωτηροπούλου, με το οποίο ολοκληρώνεται ο άξονας Ναύπλιο – Λυγουριό – Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, δημιουργείται ένας οδικός άξονας ραχοκοκαλιά της Αργολίδα από την Εθνική Οδό μέχρι το Λυγουριό και μένει η βελτίωση του δρόμου Λυγουριό -Κρανίδι, για τον οποίο υπάρχουν για αρκετά σημεία του μελέτες που μπορούν επικαιροποιηθούν και να αξιοποιηθούν για την ένταξη ενός ακόμα έργου.

Για όλα τα παραπάνω φυσικά αποχωρώντας από Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσα με κάθε λεπτομέρεια τον Περιφερειάρχη Π. Νίκα και χαίρομαι πολύ που το έργο αυτό παίρνει το δρόμο του, αποκαθιστώντας την αδικία για την Αργολίδα και τους πολίτες της.