Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις Μητροπόλεις Μεσσηνίας και Αργολίδας

Συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις Μητροπόλεις Μεσσηνίας και Αργολίδας

Σε προσκυνήματα της Παναγίας στην περιοχή της δυτικής Μάνης μετέβη χθες Δεκαπενταύγουστο -όπως παραδοσιακά πράττει κάθε χρόνο- ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ενώ το βράδυ μετέβη στη Μονή Βουλκάνου.

Ο περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή των τριων ιστορικών μοναστηριών περιμετρικά της Καλαμάτας -Δίμιοβα, Βελανιδιά και Μαρδάκι- προσθέτοντας ότι “βρισκόμαστε εν αναμονή ολοκλήρωσης της σχετικής μελέτης”.

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Στο μεταξύ, σε υπό τον περιφερειάρχη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, σήμερα Τρίτη 16 Αυγούστου, γνωστοποιήθηκε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει οικονομικά την Μητρόπολη Μεσσηνίας για την άμεση επισκευή δύο εκκλησιών που έπαθαν ζημιές από την πρόσφατη πυρκαγιά στην Χρυσοκελλαριά, ενώ παράλληλα προχωρεί και η σύναψη προγραμματικής μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Πύλου – Νέστορος για την διάνοιξη αγροτικών δρόμων στην περιοχή Χρυσοκελλαριά και Βασιλίτσι, προκειμένου να διευκολύνεται η πρόσβαση των δυνάμεων άμεσης επέμβασης.

Εξ άλλου, στην ίδια σύσκεψη γνωστοποιήθηκε και η συνδρομή της Περιφέρειας για την αναβάθμιση -και την είσοδό του στην ψηφιακή εποχή- του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητρόπολης Αργολίδας.