Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Συμμετοχή του Γ. Μαλτέζου σε διαδικτυακό αφιέρωμα του Γ. Σεφέρη

Συμμετοχή του Γ. Μαλτέζου σε διαδικτυακό αφιέρωμα του Γ. Σεφέρη

Ο Αντιπεριφερειαρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος συμμετείχε στο διαδικτυακό συνέδριο-αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη «Κράτησα τη ζωή μου, 50 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Σεφέρη» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας το οποίο πραγματοποιήθηκε και υπό την δική μας αιγίδα. 

Το έργο του ποιητή και διπλωμάτη παρουσιάσθηκε με τρόπο γλαφυρό και υποδειγματικό, καθώς αναπτύχθηκε η προσφορά του Σεφέρη στα ελληνικά γράμματα και στην ανανέωση της ποιητικής γραφής στην Ελλάδα.
“Τέτοιες μορφές σαν του Γιώργου Σεφέρη είναι ανάγκη να βρίσκονται πάντα εδώ μπροστά μας, δίπλα μας, να τους βλέπουμε και να τους ακούμε. Και δεν θα πω το συνηθισμένο πια κλισέ ότι η παρουσία τέτοιων πνευματικών ανθρώπων είναι αναγκαία σε εποχές σαν αυτή που διανύουμε τώρα, δύσκολες. Όχι. Η παρουσία τους τώρα είναι αυτονόητα αναγκαία. 

Όπως και να το κάνουμε όμως, κρίνω πως εξίσου απαραίτητη είναι η παρουσία και η στήριξή τους και στις άλλες εποχές, εποχές ανάτασης και ψυχικής ευφορίας, εποχές χαράς και ξεγνοιασιάς. Κυρίως τότε τείνει ο άνθρωπος να ξεχνά και να ξεχνιέται, κυρίως τότε έχει ανάγκη από πνευματικούς φάρους που θα τον κρατούν στη σωστή πορεία.” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαλτέζος