Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Συμβάσεις έργων 1,1εκ. ευρώ υπέγραψε στην Αργολίδα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Συμβάσεις έργων 1,1εκ. ευρώ υπέγραψε στην Αργολίδα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Συμβάσεις έργων στην Αργολίδα συνολικού προϋπολογισμού 1.144.000 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας εχθές Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στο Ναύπλιο.

Οι δύο συμβάσεις με προϋπολογισμό η κάθε μία 72.000 ευρώ αφορούν σε εργασίες
α) αποκατάστασης βλαβών και στοιχείων ασφαλείας στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Αργολίδας και
β) αποκατάστασης βλαβών και συντήρησης ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της εν λόγω Περιφερειακής Ενότητας.
Η τρίτη σύμβαση, η οποία αφορά στο προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργο συντήρησης τμημάτων της 19Α επαρχιακής οδού (β΄ φάση), υπογράφεται εκ νέου -με την “Γενική Ασφαλτικών ΙΚΕ”, δεύτερη στον σχετικό διαγωνισμό ο οποίος είχε προκηρυχθεί-, μετά την έκπτωση του αρχικού αναδόχου “KAΣΤΑΤ Τεχνική”.

Επίσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, είχε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννη Μαλτέζο και τον εντεταλμένο για θέματα αθλητισμού περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Μαντζούνη, για διάφορα θέματα της Περιφερειακής Ενότητας.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η διαδικασία της έναρξης του αναδασμού στην περιοχή Αλέα της Αργολίδας, της τρίτης περιοχής της Περιφέρειας που προχωρεί η εν λόγω διαδικασία, μετά την Φενεό και το Δώριο.

Προωθήθηκε, επίσης, η έναρξη στην διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους ρομά οι οποίοι γειτνιάζουν με τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Αργολίδα -στην περιοχή Κιόσκια της Νέας Κίου- ώστε να εξεταστεί η εξαγορά κτήματος στο οποίο έχουν εγκατασταθεί και το οποίο είναι κοντά στον εν λόγω ΣΜΑ.