Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Στο Ναύπλιο στο εξής η κεντρική εκδήλωση της Περιφέρειας για τον εορτασμό...

Στο Ναύπλιο στο εξής η κεντρική εκδήλωση της Περιφέρειας για τον εορτασμό της Ημέρας Φιλελληνισμού

Σε μια συμβολική κίνηση, με αφορμή την Ημέρα εορτασμού των Φιλελλήνων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, κατέθεσε ανθοδέσμη στην κρύπτη, όπου φυλάσσονται τα οστά Φιλελλήνων, στην Καθολική Εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος («Φραγκοκκλησιά»), στο Ναύπλιο.

Ο Π.Νίκας δήλωσε: “το Ναύπλιο είναι η πόλη που έχει τη σημαντικότερη αναφορά προς τους Φιλέλληνες, λόγω και της ύπαρξης αυτής της κρύπτης! Στο εξής, στο Ναύπλιο θα γίνεται η κεντρική εκδήλωση της Περιφέρειάς μας για τον εορτασμό της Ημέρας του Φιλελληνισμού, αφού αυτός εδώ ο χώρος συγκεντρώνει τις περισσότερες μνήμες…
Οφείλουμε να τιμούμε τη μνήμη τους κάθε χρόνο.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο Φιλελληνισμός υπήρξε μια βασική παράμετρος για την επιτυχία της Ελληνικής Επανάστασης “.

Ο Περιφερειάρχης στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης είχε την ευκαιρία να συναντήσει εκπροσώπους της κοινότητας των Καθολικών στο Ναύπλιο και να συζητήσει μαζί τους ζητήματα που τους απασχολούν.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης, επισκέφθηκε το χώρο της Ευαγγελίστριας, όπου η Περιφέρεια έχει προβεί στην ανέγερση νέου κτιρίου που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες διανομής συσσιτίου, έργο το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο.

Στην επίσκεψη αυτή τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ιωάννης Μαλτέζος, Δημήτρης Σχοινοχωρίτης και Γιάννης Μαντζούνης ενώ στην Ευαγγελίστρια ήταν παρών και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.