Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για Βιολογικό: ”Αν τελειώσει ποτέ, σφύρα μου”

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για Βιολογικό: ”Αν τελειώσει ποτέ, σφύρα μου”

Δυο “ατάκες” του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, μια “επίσημη και μια.. “ανεπίσημη”, περιγράφουν επακριβώς το “κλίμα”..

Ειδικότερα, σε σχέση με την κατάσταση του βιολογικού καθαρισμού του Ναυπλίου- ο οποίος αντιμετωπίζει, για πολλοστή φορά, προβλήματα στην λειτουργία του, ο κ. Νίκας ακούστηκε να λέει, χαρακτηριστικά, “αν τελειώσει ποτέ, σφύρα μου”.. στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ωστόσο, η “επίσημη” θέση της Περιφερειακής Αρχής ήταν – όπως εκφράστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Μαλτέζο- πως, παρότι δεν είναι δικής της αρμοδιότητα το θέμα αλλά εμπίπτει στη δικαιοδοσία των Δήμων, έχει ήδη έρθει σ΄επαφή με τους Δημάρχους αλλά και επιχειρηματίες για να δρομολογηθεί κάποια λύση.

Προφανώς, ο κ. Περιφερειάρχης αγνοούσε πως βρισκόταν στον “αέρα” της τηλεδιάσκεψης. Κατά τα λοιπά, άλλη επερώτηση η οποία αφορούσε την “επιβεβλημένη παράταση του χρόνου της απολιγνιτοποίησης”- για λόγους εργασιακούς αλλά και πρακτικούς- και η οποία τέθηκε από τον κ. Πετράκο (Αγωνιστική Συνεργασία για την Πελοπόννησο) ουσιαστικά, “έπεσε” στο κενό, καθώς η λεγόμενη “απολιγνιτοποίηση” δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ούτε κατ’ ελάχιστον. 

Νίκας: Ο λιγνίτης τελείωσε, οριστικά και αμετάκλητα!

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για το μεν θέμα του “βιολογικού καθαρισμού”, επέρριψε τις ευθύνες στον πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης, καλώντας τους Δημάρχους να “συνεννοηθούν” και να υπογράψουν σύμβαση για την λειτουργία του παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση, η ρύπανση του Αργολικού κόλπου συνεχίζεται, με τον κ. Νίκα ν’ αναφέρει πως “σύντομα, θα έχουμε καλά νέα”. 

Προσέθεσε, σχετικά με άλλο θέμα, πως αν δεν υπήρχε Οικονομική Επιτροπή “θα έπρεπε να έχουμε φύγει από εδώ”- υπονοώντας πως δεν θα ήταν δυνατή η λήψη οιασδήποτε απόφασης-, περιέγραψε με “μελανά χρώματα” την απουσία λήψης μέτρων επί χρόνια σε περιοχές με τουριστικό ενδιαφέρον, όπως η Ελαφόνησος, ενώ δήλωσε πως χαίρεται με την επιμονή του κ. Πετράκου για το θέμα της απολιγνιτοποίησης αλλά το θέμα έχει λήξει, οριστικά και αμετάκλητα.

Προφανώς και υπάρχει, ενίοτε, η “συνήθης” ένταση μεταξύ του Προέδρου, κ. Σκαντζού, και μελών της παράταξης “Νέα Πελοπόννησος” αλλά το αντίθετο, μάλλον, θ’ αποτελούσε “είδηση”..