Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Πάνω από 10 οι περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που αρνήθηκαν να υποβληθούν...

Πάνω από 10 οι περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που αρνήθηκαν να υποβληθούν σε self tests στην Πελοπόννησο [video]

Για την πορεία της επαναλειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων μίλησε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κύριος Δημήτρης Οικονομόπουλος.

Ο κ. Οικονομόπουλος αναφέρθηκε στη διαδικασία των self tests στην οποία υποβάλλονται, τόσο οι μαθητές, όσο και οι καθηγητές, προκειμένου να εισέλθουν στο σχολικό χώρο, υπογραμμίζοντας ότι υπήρξαν περιπτώσεις μαθητών, περίπου δέκα, σε ολόκληρη την Περιφέρεια που αρνήθηκαν να υποβληθούν σε τεστ και μόλις δύο εκπαιδευτικοί, ωστόσο αυτά τα ζητήματα εξομαλύνθηκαν με το πέρας των ημερών.

«Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε την υγεία ούτε των μαθητών ούτε των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, μίλησε και για τις αλλαγές που θα ισχύσουν από την επόμενη εβδομάδα και που αφορούν τη συχνότητα διενέργειας των self tests (ένα τεστ κάθε Κυριακή).

Σε σχέση με τα τμήματα στα οποία έχουν εντοπιστεί κρούσματα covid, ο κύριος Οικονομόπουλος ανέφερε: «Είναι 11 σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αφορούν τους νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας».

Επίσης, μίλησε και για τη σημασία της επιστροφής των μαθητών στα θρανία, η οποία έχει θετικές επιδράσεις και στην ψυχολογία τους, ενώ σε ό,τι αφορά την ύλη τόνισε ότι έχουν ήδη σταλεί οδηγίες από το αρμόδιο τμήμα προκειμένου να σχεδιαστεί ένα εκπαιδευτικό πλάνο για τη συνέχεια.

Τέλος, για τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί στην Περιφέρεια ο κύριος Οικονομόπουλος ανέφερε πως, μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί μόλις τέσσερα.

Πηγή: Βασιλική Γαλάνη – kalimera-arkadia.gr